Ta till vara den goda fonden och gör en god sås till köttet. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Skär upp köttet i skivor och servera med en god sallad eller varma grönsaker,sås och potatis. Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin
KÄNN på köttet istället. Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Eftersom man inte behöver försteka köttet något, såsen tillagas samtidigt som köttet och allt går att förbereda så är det en perfekt bjudrätt när man är många
Marinera köttet i vinet om du vill. Såsen. Torka av köttet och salta och peppra rikligt runt om. Lägg i lök, vitlök, morot, bacon och lagerblad runt om köttet och låt det även få lite färg
Ta upp köttet och låt det vila medan du gör såsen. Såsen. Alla de här sakerna ska köttet få gosa i. Skär köttet i tunna skivor och servera med sås, kokt potatis, haricots verts och brysselkål
Har du en marinator i ditt kök så passa på att använda dej av den och spruta in marinaden lite varstans i köttbiten innan du lägger den i marinaden, har du ingen så hoppar du helt sonika över det steget och går vidare i receptet