nötstek av bog eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca. 1½ timma) beroende på hur rosa man vill ha köttet
Dela champinjonerna i stora bitar och skär köttet i önskat stora bitar (tänk på att köttet blir väldigt mört och lätt faller sönder under tillagning i slow cooker så hellre lite stora bitar än för små)
Gnid in köttet med salt och peppar och bryn det runt om i grytan. Tid för tillagning. Ta grytan från värmen och skeda över blandningen i grytan på stekfatet med köttet
Crock Pot passar extra bra till just grytor då kött och grönsaker blir mört och extra välsmakande, näringsvärdena bibehålls bättre samt att det är ett smidigt tillagningssätt
eller fransyska, gärna mörat. Tid för tillagning. eller fransyska, gärna mörat. 500 g benfritt nötkött av innanlår. 5 dl köttbuljong. Hetta upp margarinet på medelvärme i en stor gryta och bryn köttet i grytan, skuret i tärningar på ca 2 x 2 cm, ca 10 minuter. Sjud långsamt under lock ca 1 timme eller tills köttet känns mört. 500 g benfritt nötkött av innanlår. 5 dl köttbuljong
Det gör de och köttet alltid när jag kokar på spisen. Tänk på att ställa den under en fläkt under tillagningen och att inte glutta på locket de första två timmarna
Idag fanns det fortfarande gott kött kvar och vi åt fransyska till lunch. Jag hade förberett en marinad med pressad vitlök, olivolja, rivet citronskal, salt och peppar som jag gned in steken i efter tillagning
högrev, ytterlår eller fransyska). Min något ändrade version är med mindre kött i förhållande till sås, lite andra proportioner på ingredienserna och med egen kryddblandning
Jag använde fransyska och struntade i vitlök men här gör du som vanligt precis som du vill. Den här typen av matlagning gillar jag, med grönsaker att skära till och blanda med kött och andra smaker i en gryta där allt sedan får sköta sig själv
Har du en marinator i ditt kök så passa på att använda dej av den och spruta in marinaden lite varstans i köttbiten innan du lägger den i marinaden, har du ingen så hoppar du helt sonika över det steget och går vidare i receptet