Fransyska kött ugn recept

Kött i ugn - perfekt till många

Kött i ugn - perfekt till många

Skär köttet i cm-tjocka skivor och lägg/ställ det i en ugnsform. Blanda ihop övriga ingredienserna och häll över köttet
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Bryn köttet på alla sidor i smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin
Kött shawarma- Kebab

Kött shawarma- Kebab

Hacka lök och paprika, blanda med köttet och lägg sedan i en ugnsform eller en gjutjärnsgryta. Värm ugnen
Långsambakad fransyska med tomater

Långsambakad fransyska med tomater

Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Lägg det i en ugnssäker form. Salta och peppra runtom köttet och krydda med färsk timjan

Förförisk fransyska

Förförisk fransyska i ugn. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska. Kör på 150 grader i ca 4-5 timmar eller tills köttet når ca 60 grader i innertemperatur
En fransyska!

En fransyska!

Fransyska är ju annars ett magert kött som lätt kan bli torrt och segt. Oljan får följa med vid serveringen för att ge det skivade köttet smak
Fransyska i järngryta

Fransyska i järngryta

När vi väl kom hem och tog ut steken, konstaterade jag att köttet hade blivit så mört att det nästan föll sönder
Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

Gör glaze och smörj i köttet. ♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Sätt ugnen på 170C. Stek i ugnen för 1 och halv timme. 1 kg nötkött
Söndagsstek på fransyska

Söndagsstek på fransyska

Den här köttbiten får gå klart i ugnen tills det är dags att servera tillsammans med ett gott potatismos
Rostbiff i ugn

Rostbiff i ugn

kg rostbiff, innanlår eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Krydda köttet runt om med salt och svartpeppar
Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Långbakad högrev eller fransyska med viltsmak

Ta upp köttbiten, ta bort eventuellt nät (min fransyska var nätad) och skär köttet i bitar. Dessutom går det att variera rätten på hur många sätt som helst, dels beroende på vilket kött man använder, dels vilka grönsaker och kryddblandningar man väljer
Honungs- och pepparglaserad fransyska

Honungs- och pepparglaserad fransyska

Bryn köttet på båda sidor, krydda. Lägg kvisttomater i en ugnsfast form. Honungs- och pepparglaserad fransyska med dilliga pommes och stark bea