Koka upp skyn. Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. Har du gott om tid steker du i 125 grader eller lägre och. får en riktigt mör stek, i 175 grader går det dock lite snabbare. vid 55 grader är köttet rött och blodigt, vid 60 grader är köttet rosa med röd kärna,. vid 70 grader är köttet lätt rosa, vid 75 grader är köttet välstekt. Koka i ca 10 minuter. 1 kg nätad fransyska
Häll av och sila spadet kokspadet som fransyskankokat i. Kokar ned spadet till hälften. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Tillsätt grädde, koka upp. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ugnen på 200 grader
Koka upp innehållet i grytan och lägg sedan i köttet och sjud på låg värme under lock i omkring 90 minuter. Steken är klar när innertemperaturen är 75 grader. 1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde
När allt kokat upp så har du ner lagerblad, vitpeppar och buljongtärningar. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
nötstek av bog eller fransyska. Koka upp såsen och häll i redningen under vispning. Sätt ugnen på 175 grader. Använd termometer och tag ut köttet nör den visar 70-75 grader ( tar ca. Låt såsen koka på svag värme 3-5 minuter
Koka upp mjölk, de båda gräddsorterna, Kunglig Salladskrydda och salt (jag brukar gnida in botten på katrullen/grytan med lite olja så fastnar det inte så lätt) och läg i de avtorkade potatis- och jordärtskocksskivorna samt vitlöken
fransyska eller innanlår. Sila stekskyn i en kastrull och låt koka tills hälften återstår. **Ugn 200 grader. *Ställ in i ugnen i 175 grader och stek till en innertemperatur på 67°
Sila skyn och koka upp den. Vid 70 grader är köttet lätt rosa inuti, vid 75 grader är köttet genomstekt. 1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Låt det koka upp. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog. Räkna med ca 1,5 timme till innetemperaturen är 70-75 grader. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Låt allt ev småkoka en stund till för ännu mörare kött, eller servera direkt
Koka upp spadet och lägg sedan i köttet. Låt allt koka tills dess att potatisen mjuknat. 1,5 kg fransyska. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. Vänd köttet och sjud ytterligare 45 minuter tills köttet har temperatur 75 grader. Värm ugnen till 240 grader