På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Jag bryr mig inte om termometer, köttet blir inte rosa men det blir mört som bara den, bara det får långlagas under låg ugnstemperatur
Bryn köttet på alla sidor i smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin
Förförisk fransyska i ugn. Lågtempererad fransyska, 150 grader och 5 timmar senare är det dags att avnjuta denna skönhet. 1,2 kilo ekologisk fransyska. Kör på 150 grader i ca 4-5 timmar eller tills köttet når ca 60 grader i innertemperatur
Gör glaze och smörj i köttet. ♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Sätt ugnen på 170C. Stek i ugnen för 1 och halv timme. 1 kg nötkött
Ta upp köttbiten, ta bort eventuellt nät (min fransyska var nätad) och skär köttet i bitar. Dessutom går det att variera rätten på hur många sätt som helst, dels beroende på vilket kött man använder, dels vilka grönsaker och kryddblandningar man väljer