Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. får en riktigt mör stek, i 175 grader går det dock lite snabbare. 1 kg nätad fransyska
ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. På med locket och låt steken puttra ca 3 timmar , tills den känns mör. ca 800 g fransyska
1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev. Ta ut formen efter 3 timmar och smaka på köttet, den ska vara helt mör. 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev
Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. smör. Bryn den sedan i en stekpanna med smör i och krydda under tiden med salt och peppar runtom
Har ni lite längre tid på er, vilken oftast inte finns på vardagkvällar, så kan ni låta köttet koka på låg värme en längre stund för att det ska bli mört
smör. Hetta upp smör i en järngryta. smör. 1kg älgstek, fransyska. 1timma tills steken blir mör och har knappt 70grader innertemperatur. 1kg älgstek, fransyska
Av en fin bit nötkött, typ fransyska, kan man göra mycket. För att få den mör och inte seg så häller jag gärna i lite vatten i pannan så att den får koka sig mjuk innan jag låter den fräsa upp