Fransyska marinerad recept

Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Marinerad grillad biff

Marinerad grillad biff

Segare kött som innanlår, rostbiff, fransyska eller lövbiff marinerar du skivat eller tärnat (till spett) över natten eller längre i kyl
Kött shawarma- Kebab

Kött shawarma- Kebab

1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev. 1 kg nötkött, tex fransyska eller högrev. Shawarma är en blandning mellan kebab och pulled beef
Älgstek

Älgstek

1kg älgstek, fransyska. 1kg älgstek, fransyska. Älgstek. En klassisk söndagsstek av älg. Till 4st personer. STEKEN
Pulled shawarma

Pulled shawarma

6 portioner 1,5 kg nötkött, tex fransyska eller högrev Marinad. Jag testade att laga shawarma som pulled beef och det blev så himla gott
Rostbiff i ugn

Rostbiff i ugn

kg rostbiff, innanlår eller fransyska. Sätt ugnen på 150 grader. Dela en vitlöksklyfta och gnid in steken med den
Pulled Cow

Pulled Cow

Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Gnid in kryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök
Rumpstek

Rumpstek

Nu är det dock så att denna typen av kött helst inte ska bli genomstekt då detta är en mörare bit, utan då kan det passa bättre att använda sig av till exempel fransyska
Baeckaoffa

Baeckaoffa

fransyska eller rostbiff. Marinering dag 1. Skär köttet i lagom bitar. Stoppa köttet i en plastpåse (6-8 liter) och häll i marinaden