1,5 kg fransyska eller rostbiff1/2 flaska rödvinnågra lagerblad4 krossade vitlöksklyftornågra kvistar rosmarinsalt pepparPutsa köttet fri från hinnor och lägg ner det i påsen med marinaden. 1,5 kg fransyska eller rostbiff
Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Marinera i 1-2 dygn, jag marinerade bara 1 och tycker att det blev väldigt bra smak. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska
1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
fransyska). Dela köttet till avlånga bitar/större strimlor, putsa bort ev. fett. Blanda 2 msk sojasås, lite olja, den hackade vitlöken och den rivna ingefäran
Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Gnid in kryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök
2 st oxkinder på cirka 400 g (eller ta 2 bitar högrev eller fransyska på 400 g). 2 st oxkinder på cirka 400 g (eller ta 2 bitar högrev eller fransyska på 400 g)
Nu är det dock så att denna typen av kött helst inte ska bli genomstekt då detta är en mörare bit, utan då kan det passa bättre att använda sig av till exempel fransyska