Fransyska nöt recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Porterstek på fransyska

Porterstek på fransyska

1,5 kg benfri fransyska av nöt. 2 gula lökar 3 dl porter 1 dl outspädd svart vinbärssaft 0,75 dl kinesisk soja 8 enbär 8 vitpepparkorn 2 tsk torkad timjan 3 köttbuljongtärningar 1,5 kg benfri fransyska av nöt 1,5 dl grädde
Portergryta

Portergryta

Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. 1 kg grytbitar av älg eller nöt
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Slottsstek på älg och pressgurka

Slottsstek på älg och pressgurka

Jag gjorde steken på älgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. ca 1½ stek av älg eller nöt
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

ytterlår eller fransyska av nöt. Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta
Klassisk slottsstek

Klassisk slottsstek

Själv använder jag oftast nötkött från Gröna gårdar, som kommer från djur som enbart är uppfödda på gräs och örter
Grasak- Ärtsoppa från Balkan

Grasak- Ärtsoppa från Balkan

6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 700 g grytbitar av nöt
Världens bästa gulasch i Crock Pot

Världens bästa gulasch i Crock Pot

Till den gulasch jag gjorde använde jag fransyska på kronvilt. Det går minst lika bra att använda högrev eller andra grytbitar av valfri nöt
Rostbiff med potatisgratäng

Rostbiff med potatisgratäng

RostbiffBenfri nöt i bit, ex fransyska 1 kgSalt och peppar1. 03 May. 13. 00. Twitter. Facebook. Rostbiff med potatisgratäng
Biffgryta

Biffgryta

500 g grytbitar av nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska 2 st gula lökar 1. 1500 g grytbitar av nöt eller  500 g nötstek eller  500 g fransyska
Sjömansbiff

Sjömansbiff

4 portioner500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)8-10 potatisar (800g)2-4 gula lökar2 msk smörSalt och vitpeppar1 flaska öl (helst ljus lager), 33 cl2 dl köttbuljong2 lagerbladHackad persilja till garnering Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen. 500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)
Lyxigt god porterstek

Lyxigt god porterstek

1,5 kg bog, högrev eller fransyska av nöt. Lördagens middag blev en god porterstek. Idag har vi haft en härlig lördag med kalas, utelek, pulsande långpromenad i snödrivor och finmiddag med porterstek
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Ingredienser 1,5 kg fransyska , benfri, högrev el. ytterlår av nöt 2 msk smör 2 st morot 2 st gul lök(ar) 1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 3 msk vetemjöl 6 dl rött vin 5 dl köttbuljong , (av tärning eller konc fond) 2 msk tomatpuré 0,5 tsk timjan , torkad 1 st lagerblad 3 st vitlöksklyfta(or) 20 st smålökar , ca, gärna steklökar 400 gram champinjoner , (helst små) 2 paket bacon Köp receptet
Marockansk gryta med märgpipa från Malma och hur mycket kryddor som helst

Marockansk gryta med märgpipa från Malma och hur mycket kryddor som helst

1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska