Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Blir jättegod på älgkött, men går även att använda nötkött tex högrev, fransyska eller grytbitar. 1 kg grytbitar av älg eller nöt. 1 kg grytbitar av älg eller nöt
6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 700 g grytbitar av nöt
4 portioner500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)8-10 potatisar (800g)2-4 gula lökar2 msk smörSalt och vitpeppar1 flaska öl (helst ljus lager), 33 cl2 dl köttbuljong2 lagerbladHackad persilja till garnering Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen. 500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)
1,5 kg bog, högrev eller fransyska av nöt. Lördagens middag blev en god porterstek. Idag har vi haft en härlig lördag med kalas, utelek, pulsande långpromenad i snödrivor och finmiddag med porterstek
1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska
färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander