Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Sätt ugnen på 175°C. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Lägg över steken på ett stort ugnssäkert fat. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. Värm ugnen till 150°. Sätt fatet i ugnen och låt bräsera övertäckt ca 2 timmar tills det är mört. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in plåten i ugnen i 8–10 minuter, tills den blir gyllenbrun. 1,5 kg nötstek (fransyska). Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet
Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Gnid in kryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök
800 g högrev/nötstek/fransyska. Låt sedan grytan sjuda på spisen med lock i ca 2-3 timmar eller i ugnen med lock i ca 3 timmar på 150 grader. 800 g högrev/nötstek/fransyska
Jag bakar den sakta i ugnen för att få ut så mycket smak och behålla saftigheten. Lägg köttbiten i en ugnsfast form, strö över chiliflakes, timjan, peppar och lite mera salt