Fransyska nötstek ugn recept

Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Sätt ugnen på 170C. Stek i ugnen för 1 och halv timme
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar. Sätt ugnen på 175°C. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra
Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Recept: Porterstek med Hasselbackspotatis. #Gästbloggat

Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Saftig grytstek

Saftig grytstek

Lägg över steken på ett stort ugnssäkert fat. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,. Värm ugnen till 150°. Sätt fatet i ugnen och låt bräsera övertäckt ca 2 timmar tills det är mört. 1 kg nötstek, ytterlår eller fransyska,
Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Kungens slottsstek
 tillsammans med hertiginnans potatis

Sätt ugnen på 200 grader. Sätt in plåten i ugnen i 8–10 minuter, tills den blir gyllenbrun. 1,5 kg nötstek (fransyska). Slottsstek 1,5 kg nötstek (fransyska) salt peppar 3 rödlök 3 morot 10 kryddpepparkorn 3 lagerblad 10 ansjovisfiléer 3 msk tomatpuré 1 msk ättika 4 dl vatten, så att det täcker köttet
Pulled Cow

Pulled Cow

Ta ut fransyska och låt vila på skärbräda en timma. Gnid in kryddblandningen över hela fransyskan, lägg hälften av löken i en lergryta, lägg över köttet och toppa med resterande lök
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

800 g högrev/nötstek/fransyska. Låt sedan grytan sjuda på spisen med lock i ca 2-3 timmar eller i ugnen med lock i ca 3 timmar på 150 grader. 800 g högrev/nötstek/fransyska
Bättre & godare efter ett par dagar

Bättre & godare efter ett par dagar

Det blev en rätt med nötstekfransyska. Jag hade tänkt köpa högrev i bit, men det fanns inte så det fick bli fransyska istället
Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Lesscarbs nötstek, långsamt och gott!

Jag bakar den sakta i ugnen för att få ut så mycket smak och behålla saftigheten. Lägg köttbiten i en ugnsfast form, strö över chiliflakes, timjan, peppar och lite mera salt