Fransyska nötstek recept

Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen
Nötstek av fransyska

Nötstek av fransyska

ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor. ca 800 g fransyska
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår. Putsa köttet och lägg det i en tjock plastpåse. Skiva löken, pressa vitlöksklyftorna och blanda dem med öl, lagerblad, kryddpeppar och paprika
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

1 kg fransyska (eller annan nötstek). Koka upp vatten, salt och salpeter, rör om så saltet löser sig, ställ att svalna
Nötstek i Ugn

Nötstek i Ugn

♡ 1 kg nötkött, benfritt av rostbiff, fransyska eller innanlår. Ingredienser. ♡ Glaze. tomato purée (ica), honung, soya sås
Nötstek med potatis

Nötstek med potatis

Nötstek med kokt potatis och grönsaker. Ca 1 kg nötkött av fransyska. Ca 1 kg nötkött av fransyska. Idag blev det vanlig hederlig husmanskost till lunch

Nötstek med potatis

Nötstek med kokt potatis och grönsaker. 9 Propoint köttNötstek med potatis. Ca 1 kg nötkött av fransyska. Ca 1 kg nötkött av fransyska
Södrastations köttgryta

Södrastations köttgryta

1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
Gammaldags stek

Gammaldags stek

nötstek av bog eller fransyska. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och kryddor. Bred smöret runt steken
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Sjömansbiff

Sjömansbiff

800-900 gram nötstek, av fransyska. 800-900 gram nötstek, av fransyska. Kommer ihåg när man fick denna rätt i skolan
Porterstek

Porterstek

1,5 kg fransyska (eller nötstek). Dagen innan. Skär löken i bitar. Blanda lagen ( ej grädden) , ge den ett uppkok i en stor hög gryta