Fransyska oxstek recept

Oxstek i ugn

Oxstek i ugn

Ingredienser1 kilo fransyska eller rostbiff5st morötter2 gula lökarVit -och svartpepparSalt3 dl vattenEv. 1 kilo fransyska eller rostbiff5st morötter2 gula lökarVit -och svartpepparSalt3 dl vattenEv
Porterstek med fänkålssallad

Porterstek med fänkålssallad

Fransyska, oxstek eller rostbiff. Det är inte så ofta som jag äter stek och med stek menar jag slottsstek, ”söndagsstek” eller just porterstek
Baeckaoffa

Baeckaoffa

fransyska eller rostbiff. 800 g oxstek. Marinering dag 1. Skär köttet i lagom bitar. Stoppa köttet i en plastpåse (6-8 liter) och häll i marinaden
Oxstek

Oxstek

Oxstek är en riktig klassisk söndagsmiddag. 5 kg nötstek, (fransyska)2 st gula lökar2-3 st morötter3 dl grädde2 dl mjölk2 msk kalvfond3-4 msk svartvinbärsgeléaromatsaltpepparKrydda köttet ordentligt
Tjälknöl

Tjälknöl

Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog

Oxstek i ugn

Man går bara runt och lullar och pysslar om här hemma, så då passar en härlig oxstek bra till middag

Champinjongratinerad oxstek

1 kg fransyska. Stek steken och låt den stå kallt över natten. Ta vara på skyn. Ansa och skölj champinjonerna

Örtbräserad oxstek

1 kg fransyska eller rostbiff. Skiva morötterna grovt och skär löken i tunna klyftor. Skär sellerin i bitar, ca 2 cm stora

Beef Pho

150 g oxstek (fransyskan). Rätten tar ca 6 timmar att laga till eftersom den smakrika buljongen ska lagas till (går ej att ersätta men väl värt besväret)

Vinmarinerad stek

1 kg benfri oxstek eller fransyska. Blanda samman marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll marinaden över