Porterstek är min absoluta favorit bland grytstekar så därför bjuder jag på det igen. Genom åren har jag modifierat och kommit fram till ett recept på porterstek som för mig nu är fulländat i min smak
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog. ca 1,6 kg benfri stek, bog, rostbiff eller fransyska som jag tog
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Härlig porterstek med Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök
Fransyska, högrev osv vad är det. Det är väldigt länge sen jag gjort någon stek, men efter att ha läst fina bloggen Två små kök, så bara måste jag slå till på hennes porterstek och oj vad gott det blev
Jag hade aldrig provat att laga porterstek förut så det var en ny upplevelse. 1,5 - 2 kg benfri stek (tex fransyska eller högrev). rostbiff, fransyska och innanlår 75 grader
1½ kg fransyska. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ kg fransyska 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 flaskor porter à 33 cl 1 dl konc svartvinbärssaft ½ dl kinesisk soja 7 vitpepparkorn 7 enbär 1 krm torkad timjan 3 dl Arla Köket® syrad grädde 30% 1 msk majsstärkelse salt vitpeppar Rostad potatis. 1Skär portersteken i tunna skivor och servera med sås, rostad potatis, brysselkål och svartvinbärsgelé
Stek. 1. Hacka lök och krossa vitlök. Slå på porter, madeira, köttbuljong och övriga ingredienser utom mjöl och vatten i en ugnsfast gryta med lock och koka upp
ca 1,2 kg benfritt nötkött, högrev, rostbiff eller fransyska. Häll porter, svartvinbärssaft, soja, enbär, vitpeppar, timjan, lökar, buljongtärningar och lagerblad en liten gryta (köttet ska ligga trångt)
Andra köttsorter som passar är fransyska och rostbiff. Lite porterstek i helgen kanske. Jag har tidigare gjort denna stek på högrev, men denna gång gjorde jag det på nötstek