1 Scan fransyska, ca 1 kg. 3 dl rödvin. 1. Sätt ugnen på 130°. Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Bind gärna upp steken så att formen blir trevligare vid tranchering och att stekningen blir jämnare
Tillsätt rödvin, socker, salt, peppar och timjan samt fyll på med vatten så det täcker köttet. 750 grytkött från hjort som hjortstek, fransyska eller liknande, putsad. 10,5 liter rödvin, fruktigt och fylligt
högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. 11,25 dl torrt grekiskt rödvin. 14 msk rödvinsvinäger. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1Marinad 1,5 tsk hel kryddpeppar 6 kryddnejlikor havssalt och nymald svartpeppar 4 klyftor vitlök, skalade 3 lagerblad, färska 1 kanelstång 1 tsk oregano, torkad 1,25 dl torrt grekiskt rödvin 4 msk rödvinsvinägerStöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel
Tillsätt buljong, rödvin, fänkålsfrön och bacon. Rödvinsbräseradfransyska (4 port)1kg fransyska (bog, högrev el oxkind)salt och peppar1 msk olivolja + 1msk smör till stekning1 grovhackad gul lök1 grovhackad blekselleristjälk6 finhackade vitlöksklyftor1 msk tomature5 dl lantbuljong (eller köttbuljong)1 dl rött vin1 tsk stötta fänkålsfrön1 pkt finstrimlad baconPutsa köttet och dela det i 2-4 stora bitar, salta och peppra och bryn dem noga i hälften av oljan och smöret. 1kg fransyska
Jag valde att göra burgundisk rödvinsgryta från ICA. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 3-3,5 dl rödvin. 800 g nötkött, jag använde fransyska. 3-3,5 dl rödvin
Gnid in fransyskan med salt, svartpeppar och timjan. Jag brukar köra på 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på 60-62 grader och sen låta den vila i aluminiumfolie för att köttet ska få en chans att slappna av från den värmechock den fick i ugnen. Timjansdoftande rödvinssky4dlrödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk timjan3msk oxfond med rödvin 30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och timjan i olja i en panna. 120 grader och i det här fallet med en fransyska, då vill jag ha en kärntemperatur på. 4dl rödvin. 3msk oxfond med rödvin