Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Härlig porterstek med Hasselbackspotatis, recept gästbloggat av Lotta på Två Små Kök
grönsaker, rostade Köp receptet. Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
grönsaker, rostade Köp receptet. Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 1 kruka(or) färsk timjan , några kvistar 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Till servering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Tillsätt tomatpuré, spiskummin, garam Masala, tärnad fransyska, salt och peppar. Här blir det ett samlingsinlägg för några recept jag gillar från Linas matkasse hittills
I övrigt som i vårt recept. Tillsätt då grönsakerna som i vårt recept. DAGENS RECEPT 15-01-13SELLERIGRYTA MED NÖTKÖTTEn mustig och väldoftande gryta mitt i vinterkölden är just vad som behövs för att man ska trivas. 4 portioner1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)2 msk smör eller margarin2 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk äkta soya5 dl vatten4 - 6 små gula lökar8 potatisar2 - 3 morötter4 stjälkar bladselleri1 tsk basilika1 msk hackad persiljaTill 8 portioner. 1 kg nötkött med ben (fransyska,märgpipa eller bringa)
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)