I med morötter, lök och vitlöken. Stek köttet runt om, salta och peppra. Dela vitlöken i 4 delar. 1 kg benfritt nötkött av fransyska eller liknande kött. 2 st vitlökar
Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snitt i i köttet och stoppa in vitlöksklyftor och rosmarin i snitten
Bind gärna upp steken så att formen blir trevligare vid tranchering och att stekningen blir jämnare. Skala och skär lök, vitlök, morot och selleri i bitar
Alltså plockade jag upp fin bit kalvfransyska ur frysen, slängde ner den i min järngryta med lite olika godsaker, satte ugnen på låg värme och tänkte att jag skulle kolla till den under dagen så att den inte blev överstekt
kallpressad rapsolja (gärna med vitlökssmak) att steka i. Blanda salt, peppar, kryddor, riven vitlök och rapsolja till en pasta som du gnider in i köttet
Skala rotfrukterna och skär i bitar, skala och dela vitlökarna. Vi tillhör inte jägarsläktet i familjen, men har en snäll granne som då och då presentar oss med en älgstek
Jag köpte ekologisk fransyska på ICA Maxi, så fin och billig. Klyfta löken och och vitlöken. Porter steken har jag gjort och visat Er tidigare men Ni kanske glömt
Tillsätt de skalade vitlöksklyftorna och fortsätt stöta tills det bildats en massa. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. 14 klyftor vitlök, skalade. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. 1Marinad 1,5 tsk hel kryddpeppar 6 kryddnejlikor havssalt och nymald svartpeppar 4 klyftor vitlök, skalade 3 lagerblad, färska 1 kanelstång 1 tsk oregano, torkad 1,25 dl torrt grekiskt rödvin 4 msk rödvinsvinägerStöt kryddpepparkornen, nejlikorna och en nypa salt i en mortel. Tillsätt den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 10 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun
Salta och peppra köttet och fräs därefter så att det får en fin stekyta och töm över i grytan. Klyfta löken stort, hacka vitlöken och slanta upp morötterna i stora bitar
Pressa i vitlökenstek till det svettas. Skiva steken och lägg ner i gräddsåsen. 1,5 kg fransyska. 13 klyftor vitlök, hackad. 11 klyfta vitlök. 1Porterstek1,5 kg fransyska 3-4 morötter, skivade 1 stor gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackad 50 cl porter 1,5 dl svartvinbärssaft (outspädd) 2 dl vatten 0,5 dl oxfond 1 tärning köttbuljong 1 dl soja 1 tsk timjan ca 15 enbär. 1Potatisgratäng1 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 3 dl grädde 0,5 krm salt 1 stor gul lök ca 10-15 champinjoner 1 klyfta vitlök 25 g smör 150 g gratängost
fransyska. Skala och klyfta gullöken och finhacka vitlöken. Putsa steken, salta och peppra. fransyska. 1,5 kg stek, t. 1-2 vitlöksklyftor. 1,5 kg stek, t. 1-2 vitlöksklyftor