Fransyska tjälknöl recept

Tjälknöl

Tjälknöl

Jag har minne från när pappa tillagade tjälknöl, det var inte så ofta vi åt det (tar ju trots allt ett antal timmar) så det var alltid extra gott när det serverades
Tjälknöl

Tjälknöl

Tjälknöl med ångande heta brysselkål. Tjälknöl (8 personer). 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska. 1 fryst älgrostbiff eller vanlig fransyska
Tjälknöl av fransyska

Tjälknöl av fransyska

Men med en fransyska av nöt går det alldeles utmärkt också. ca 1 kg djupfryst fransyska av nöt ----------Marinad---------- 2 ½ dl vatten 3/4 dl salt 2 tsk socker 2 tsk krossade svartpepparkorn 2 lagerblad 1 tsk timjan 1 tsk rosmarin
Tjälknöl på hjort

Tjälknöl på hjort

Tjälknöl, rotsakgratäng, svampsås och messmörsbrynta morötter. Min fransyska vi liten bara 450 g så den blev klar på tre timmar
Tjälknöl

Tjälknöl

Jag tog en bit fransyska som jag köpt för just detta ändamål, lade den djupfryst(obs. I lördags serverade jag en tjälknöl som fått svettas i 80 graders ugnsvärme i tolv timmar
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg den frysta fransyskan i en ugnssäker form. 800 g fryst fransyska. 4 portioner. Ingredienser. Lag. 1 l vatten
Tjälknöl

Tjälknöl

Man kan använda billigaste högrev som blir fint, men när man ändå besvärar sig kan man också välja lite finare fransyska eller nötbog
Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Recept: Monicas marinerade tjälknöl

fransyska eller innanlår. Den klassiska norrländska tjälknölen når nya himmelska höjder. Monicas marinerade tjälknöl

Tjälknöl

ca 1 1/2 kg djupfryst benfritt älg-, hjort- eller nötkött av t ex fransyska, innanlår eller ytterlår

Tjälknöl

fransyska. Ugn. 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar

Tjälknöl

Förbered lagen genom att koka upp samtliga ingredienser, låt den kallna över natten (då tjälknölen är i ugnen)

Tjälknöl II

1 1/2 kg fryst nöt- eller älgkött, t ex innanlår, rostbiff eller fransyska. 1.  Lägg det frysta köttet otinat i en eldfast form och ställ det i nedre delen av 100° varm ugn ca 2-3 timmar så att köttet tinar

Tjälknöl

Tjälknöl var det mycket länge sedan jag gjorde men blev påmind av en kollega om hur enkelt det är. 1 djupfryst stek, typ fransyska eller vilt av något slagSätt ugnen på 90 grader

Tjälknöl med örtsmak

Bjud potatisgratäng eller potatissallad och auberginepuré till tjälknölen. 1,2-1,5 kg fryst och benfritt älgkött eller nötkött t ex fransyska, rostbiff eller innanlår. 1,2-1,5 kg fryst och benfritt älgkött eller nötkött t ex fransyska, rostbiff eller innanlår