Fransyska ugn älg recept

Pulled älg

Pulled älg

Älgkött (jag hade fransyska). Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Häll över marinaden och låt stå i ugnen ca 6-8 timmar på 150 grader. Innan användning lägger du grytan i blöt i 30 min, den ska sedan ställas in i varm ugn för att undvika att det spricker
Söndagsstek mitt i veckan!

Söndagsstek mitt i veckan!

Badda in köttet i salt och peppar, stek runt om i smöret i en stekgryta (som tål att vara inne i ugnen)
Porterstek nr 2

Porterstek nr 2

Servera med ugnsstekta rotfrukter Exempelvis. 1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt. Stek i ugn på 200 grader i 20-30 minuter

Älgkött i ugn

Skär köttet i skivor och lägg i en ugnssäker form. Stek i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Täck formen med folie och låt den stå i ugnen i ytterligare 45 minuter. ca 1 kg stek av älg eller kotletter

Tjälknöl

Förbered lagen genom att koka upp samtliga ingredienser, låt den kallna över natten (då tjälknölen är i ugnen)

TJÄLKNÖL á la mooseella

Tag djupfryst kött 1-1½ kg (fransyska, rostbiff eller innanlår av nöt eller älg eller annat vilt) lägg in i 80-100o varm ugn. Låt vara i ugnen 10-12 timmar. 1-1½ kg fransyska

Kälaknöl på mammas vis

Tag en 1,5 kg´s stek (fransyska, rostbiff, innanlår eller ryggbiff)ur frysen. Låt den vara i ugnen till innertempraturen är 65-70 grader, vilket tar c. 1,5 kg stek (älg eller nöt)