Älgkött (jag hade fransyska). Pulled älg slår pulled pork med hästlängder. Häll över marinaden och låt stå i ugnen ca 6-8 timmar på 150 grader. Innan användning lägger du grytan i blöt i 30 min, den ska sedan ställas in i varm ugn för att undvika att det spricker
färsk eller tinad älgstek, t ex fransyska. Sätt ugnen på 100 grader. Lägg köttet i en ugnsform, stick in termometer i den tjockaste delen och ställ in på 62 grader för medium
På en fryspåse stod det ”Älgkalv – fransyska”. Jag bryr mig inte om termometer, köttet blir inte rosa men det blir mört som bara den, bara det får långlagas under låg ugnstemperatur
Servera med ugnsstekta rotfrukter Exempelvis. 1,5 kg kött av fransyska, innelår, högrev etc, av älg eller nöt. Stek i ugn på 200 grader i 20-30 minuter
Skär köttet i skivor och lägg i en ugnssäker form. Stek i ugnen på 175 grader i 45 minuter. Täck formen med folie och låt den stå i ugnen i ytterligare 45 minuter. ca 1 kg stek av älg eller kotletter
Tag djupfryst kött 1-1½ kg (fransyska, rostbiff eller innanlår av nöt eller älg eller annat vilt) lägg in i 80-100o varm ugn. Låt vara i ugnen 10-12 timmar. 1-1½ kg fransyska
Tag en 1,5 kg´s stek (fransyska, rostbiff, innanlår eller ryggbiff)ur frysen. Låt den vara i ugnen till innertempraturen är 65-70 grader, vilket tar c. 1,5 kg stek (älg eller nöt)