Jag vet inte om den onyttiga frityrsmeten förtar fiskens nyttighet. Vänd fisken i vetemjöl, skaka av något, sedan är det bara att doppa ned fisken och sedan försiktigt lägga den dem i den upphettade rapsoljan
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Frityrsmeten går att använda till grönsaker, fisk och räkor. 800 g bläckfiskringar, tinade 1½ dl vetemjöl 1½ dl kall lättöl eller vatten ½ tsk salt 1 tsk. - Läs hela inlägget här 800 g bläckfiskringar
Jag har aldrig haft någon förut och ingen i familjen heller, så jag har liksom ingen koll på hur man gör, mer än att jag sett hur de friterad pommes när man köper hamburgare
Låt den friteradefisken rinna av på hushållspapper. Doppa dem i frityrsmeten och fritera dem sedan tills de är gyllene, det tar några minuter per fiskbit
Vänd bläckfisken i frityrsmet. Lägg upp salladen, musslorna och laxen, garnera med lite körvel och selleriblad och ett par citronskivor – bläckfisken kan antingen läggas vid sidan av tillsammans med lite aioli eller på eget fat
Oroa dig inte för om smaken blir för ”fiskig” – den blir bara ljuvt salt med lite sting som gifter sig bra med broccolins mjälla smak, sardeller är en veritabel umamibomb som ger fenomenalt god smak till många rätter
Vänd fisken i frityrsmeten och sedan i ströbröd. Hittills har vi klarat det riktigt bra att ta mer fisk, minst en gång i veckan har det blivit och vi börjar känna oss lite mer bekväma i fisktillagningen
Vänd försiktigt ner de hårt vispade äggvitorna. 2 hårt vispade äggvitor. Doppa räkor, fisk, grönsaker eller vad du nu vill fritera i smeten och fritera i 180 grader i 3-4 min. 2 hårt vispade äggvitor