Rör ihop vichyvatten och mjöl till en frityrsmet. De ska bli frasiga men inte brända. Doppa ostbitarna i frityrsmeten och vänd dem sedan i vispat ägg och panko
Frityrsmet. Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten. Doppa i frityrsmet och vänd dem i panko. Till sist är det dags för slutfriteringen av potatisen som görs 2-4 minuter till de är frasiga och gyllenbruna
Blanda ingredienserna till frityrsmeten i en bunke och ställ åt sidan. Fritera frasigt gyllenbruna ett par minuter och låt sedan rinna av på hushållspapper eller en handduk
Först gjorde vi en klassisk frityrsmet och sen testade vi en variant med dubbelpanering och panko. Den klassiska är matigare, men vi tyckte att det var svårt att hålla själva skalet frasigt
Gör frityrsmeten. Vånd varje fiskbit i mjölet och doppa dem i frityrsmeten. Hetta upp oljan till 200 grader och fritera potatisen igen i omgångar tills den blir härligt frasig 2-4 minuter
Blanda till frityrsmeten men vispa inte i den i onödan - då blir den lätt bläsig vid friteringen. Lägg upp fisken - frasigt nyfriterad - på varmt serveringsfat, med bananerna och tomaterna vid sidan
Frityrsmeten är ofta bara vatten och mjöl som man snabbt vänder fisken i, så att den inte tar upp för mycket olja och blir svårtsmält (italienarna är smått besatta av matsmältning)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet