Frityrsmet frasig recept

Friterad camembert

Friterad camembert

Rör ihop vichyvatten och mjöl till en frityrsmet. De ska bli frasiga men inte brända. Doppa ostbitarna i frityrsmeten och vänd dem sedan i vispat ägg och panko

Friterade zucchiniblommor

Enklaste serveringen är som nedan, snabbt doppade  i en enkel frityrsmet och sedan stekta i rikligt med olivolja
Friterade zucchiniblommor

Friterade zucchiniblommor

Jag gjorde en väldigt lyckad frityrsmet efter Bugialli. Mjuka och mjälla zucchiniblommor omslutna av frasig frityr
Fish and chips 2.0

Fish and chips 2.0

Frityrsmet. Vispa ihop ingredienserna till frityrsmeten. Doppa i frityrsmet och vänd dem i panko. Till sist är det dags för slutfriteringen av potatisen som görs 2-4 minuter till de är frasiga och gyllenbruna
Friterad avokado med citrondipp

Friterad avokado med citrondipp

Blanda ingredienserna till frityrsmeten i en bunke och ställ åt sidan. Fritera frasigt gyllenbruna ett par minuter och låt sedan rinna av på hushållspapper eller en handduk
Fish'n Chips

Fish'n Chips

Där kan de ligga tills du har förberett frityrsmeten till fisken. Sista momentet är att fritera potatisen frasig
Scampi x 2

Scampi x 2

Först gjorde vi en klassisk frityrsmet och sen testade vi en variant med dubbelpanering och panko. Den klassiska är matigare, men vi tyckte att det var svårt att hålla själva skalet frasigt
Fish and Chips

Fish and Chips

Gör frityrsmeten. Vånd varje fiskbit i mjölet och doppa dem i frityrsmeten. Hetta upp oljan till 200 grader och fritera potatisen igen i omgångar tills den blir härligt frasig 2-4 minuter
Fiskfrityr med bananer.

Fiskfrityr med bananer.

Blanda till frityrsmeten men vispa inte i den i onödan - då blir den lätt bläsig vid friteringen. Lägg upp fisken - frasigt nyfriterad - på varmt serveringsfat, med bananerna och tomaterna vid sidan
Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa

Frityrsmeten är ofta bara vatten och mjöl som man snabbt vänder fisken i, så att den inte tar upp för mycket olja och blir svårtsmält (italienarna är smått besatta av matsmältning)
Zucca – wow!

Zucca – wow!

Vi andra hjälpte också till och det var verkligen en perfekt fritto misto med den lätta, bubbliga och krispiga frityrsmeten
Bananpuffar

Bananpuffar

Sätt ugnen på 200°. Ta fram smördegsplattorna och låt dem tina något. Kavla ut dem till nästan dubbel storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper