Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Krydda med salt och peppar och vänd/doppa i mjölet och lägg på en tallrik eller liknande
Frityrsmet. Blanda i mjöl, mjölk och salt och vispa tills det inte är några klumpar. Frityrsmet. Doppa ostbollarna i frityrsmeten och sist i panko eller ströbröd
Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på din asiatiska restaurang. I en annan bunke blandar du mjöl och bakpulver med vatten
Frityrsmet. Blanda mjöl, salt, äggula, öl och smält fett till en jämn smet. Doppa bananbitarna i frityrsmeten och fritera 3 - 4 bitar åt gången. 2 dl mjöl
Jag vet inte om den onyttiga frityrsmeten förtar fiskens nyttighet. Vänd fisken i vetemjöl, skaka av något, sedan är det bara att doppa ned fisken och sedan försiktigt lägga den dem i den upphettade rapsoljan
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
U L R I K M A T A receptet på frityrsmet. I en annan bunke blandar du mjöl och bakpulver med vatten. Tillsätt potatismjölsblandningen och rör om medan såsen tjocknar
Frityrsmet/Tempura. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en skål. ½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. 2dl vetemjöl. 1dl glutenfri mjölmix. 2dl vetemjöl. 1dl glutenfri mjölmix
Vänd fiskbitarna först i mjöl och sedan i frityrsmet. Frityrsmet. Blanda nästan allt mjöl med maizena och bakpulver, men spara lite mjöl på en tallrik att vända fiskbitarna i
Frityrsmet/Tempura. Blanda mjölet, bakpulver och salt i en skål. ½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. 2dl vetemjöl. 1dl glutenfri mjölmix. 2dl vetemjöl. 1dl glutenfri mjölmix
Rulla ostäggen först i mjölet, doppa dem sedan i frityrsmeten och rulla dem sist i panko. Frityrsmet. Blanda mjöl, mjölk, ägg och salt till en slät smet
Blanda ihop mjöl, växtmjölk, vatten och kryddor i en skål och låt dra en kvart. 1,5 dl osötad mandelmjölk. 2 dl vetemjöl. Doppa blomkålsbitarna i smeten ett par stycken i taget och skaka bort överflödig frityrsmet, så de är jämt men ganska tunt täckta och fritera dem därefter, en 4-7 stycken (beroende på storlek på din stekpanna) i taget i oljan. 1,5 dl osötad mandelmjölk. 2 dl vetemjöl