Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på din asiatiska restaurang. Tillsätt potatismjölsblandningen och rör om medan såsen tjocknar
Frityrsmet/Tempura. ½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. Friterad kyckling är verkligen en favorit såväl hos vuxna som hos barn och så otroligt gott med den sötsura såsen till
Frityrsmet/Tempura. ½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. Vi tröttnar aldrig på denna maten, det är så enkelt, så gott och inte det minsta lilla nyttigt
Häll ner en tsk bakpulver i smeten för puffigare frityrsmet. (Visst är det intressant hur ofta folk slänger in ägg i allsköns olika recept för att få till en bättre konsistens, när lite vatten och potatismjöl funkar precis lika bra
De två huvudsakliga felen som begås är dels att det är på tok för mycket frityrsmet och dels att såsen som används är något helt annat än vad den borde vara
- Tillsätt salt, peppar och olja i frityrsmeten. Att jag dessutom fick till den mest perfekta frityrsmeten gjorde ju inget =)3 bläckfiskar150 g vetemjöl + lite extra5 msk potatismjöl1,5 tsk bakpulverca 2,25 dl vatten2 msk olja1/2 tsk saltnymalen pepparolja till friteringcitron som tillbehör- Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. - Vänd bläckfisk ringarna i frityrsmeten och fritera i 180 grader varm olja tills de är gyllenbruna. 5 msk potatismjöl
Grodben friteras i en tunn frityrsmet och wokas sedan tillsammans med ordentligt med chili. 3 msk potatismjöl. 3/4 tsk potatismjöl. 3 msk potatismjöl. 3/4 tsk potatismjöl