Frityrsmet potatismjöl recept

Friterad kyckling med sötsursås

Friterad kyckling med sötsursås

Föredrar du tjockare frityrsmet runt kycklingen så kan du prova att addera mer mjöl för att få smeten tjockare
Friterad kyckling med sötsur sås och ris

Friterad kyckling med sötsur sås och ris

Igår gjorde jag den perfekta frityrsmeten, du vet sådär som det blir på din asiatiska restaurang. Tillsätt potatismjölsblandningen och rör om medan såsen tjocknar
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

Frityrsmet/Tempura. ½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. Friterad kyckling är verkligen en favorit såväl hos vuxna som hos barn och så otroligt gott med den sötsura såsen till
Friterade räkor

Friterade räkor

U L R I K M A T A receptet på frityrsmet. Tillsätt potatismjölsblandningen och rör om medan såsen tjocknar
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

Frityrsmet/Tempura. ½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. Det här är verkligen mat som går hem hos alla, barn som vuxna älskar det
Friterad kyckling med sötsur sås

Friterad kyckling med sötsur sås

Frityrsmet/Tempura. ½ msk potatismjöl. ½ msk potatismjöl. Vi tröttnar aldrig på denna maten, det är så enkelt, så gott och inte det minsta lilla nyttigt
FRITERAD KYCKLING MED SÖTSUR SÅS

FRITERAD KYCKLING MED SÖTSUR SÅS

Detta är en frityrsmet till kyckling, fisk, räkor, bläckfiskringar, grönsaker som tex lökringar, paprikabitar, zucchini m
Veganska lökringar

Veganska lökringar

Häll ner en tsk bakpulver i smeten för puffigare frityrsmet. (Visst är det intressant hur ofta folk slänger in ägg i allsköns olika recept för att få till en bättre konsistens, när lite vatten och potatismjöl funkar precis lika bra
Mer asiatiskt..

Mer asiatiskt..

Sedan doppade vi bitarna i frityrsmet. Blanda samman allt och koka upp, red av med potatismjöl direkt i såsen för lagom konsistens
Friterat fläskkött med sötsur sås

Friterat fläskkött med sötsur sås

De två huvudsakliga felen som begås är dels att det är på tok för mycket frityrsmet och dels att såsen som används är något helt annat än vad den borde vara
Friterad fiskfile med sötsur sås

Friterad fiskfile med sötsur sås

Alla har väl plockat åt sig stackars fisk-, fläsk- eller räkbitar innbäddade i enorma mängder frityrsmet från något sunkigt lunchbuffebord
Calamares

Calamares

- Tillsätt salt, peppar och olja i frityrsmeten. Att jag dessutom fick till den mest perfekta frityrsmeten gjorde ju inget =)3 bläckfiskar150 g vetemjöl + lite extra5 msk potatismjöl1,5 tsk bakpulverca 2,25 dl vatten2 msk olja1/2 tsk saltnymalen pepparolja till friteringcitron som tillbehör- Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. - Vänd bläckfisk ringarna i frityrsmeten och fritera i 180 grader varm olja tills de är gyllenbruna. 5 msk potatismjöl

Friterat fläsk i sötsur sås

Frityrsmeten gjorde jag genom att blanda mjöl och rismjöl, en kombination jag testade på räkbiffarna som funkade bra
Fisk wu liu

Fisk wu liu

Hur man tillagar fisken är inte så noga men det vanligaste är att man ångkokar eller "torrfriterar" den (dvs fritrerar utan någon frityrsmet)

Utmärk frityrsmet

Utmärk frityrsmet till både kött och frukt 2 dl vetemjöl. 2 dl potatismjöl. Blanda alla torra ingredienser