Frityrsmeten går att använda till grönsaker, fisk och räkor. En perfekt tapas rätt som räcker till 6 - 8 personer om du har några fler tapasrätter. 800 g bläckfiskringar, tinade 1½ dl vetemjöl 1½ dl kall lättöl eller vatten ½ tsk salt 1 tsk. - Läs hela inlägget här 800 g bläckfiskringar
Blanda samman ingredienserna tillfrityrsmeten i en bunke. Dela äggen och separera gulor från vitor, rör ihop senap, äggulor, vinäger, citronsaft och rivet skal till citronaiolin
Författaren väljer att använda bara buketterna till detta recept och påpekar just att man aldrig ska kasta bort stjälkarna – de är delikata och kan användas i soppor, pastasåser, i woken eller friteras doppade i frityrsmet (tempura)
Vänd fisken i frityrsmeten och sedan i ströbröd. Hittills har vi klarat det riktigt bra att ta mer fisk, minst en gång i veckan har det blivit och vi börjar känna oss lite mer bekväma i fisktillagningen
Frityrsmeten är ofta bara vatten och mjöl som man snabbt vänder fisken i, så att den inte tar upp för mycket olja och blir svårtsmält (italienarna är smått besatta av matsmältning)
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet