Jag minns själv hur jag som barn var fascinerad över när mamma rullade korvar av deg, som hon sedan gjorde ringar av som hon släppte ner i den ister eller det kokosfett som puttrade i kastrullen
Tillsätt socker och mjöl och blanda till en slät deg. Munkar. Arbeta till sist in ägget i degen. Skär ett snitt ovanpå munkarna och fyll dem med rårörda hjortron
Jag använde min fritös till detta men du kan även hetta upp i olja i kastrull. Det är också gott med lite nystött kardemumma i degen, men går förstås fint utan också
Rör tills degen släpper från kanterna. Nu ska degen gå att spritsa med kaksprits eller med spritspåse. Börja med att hetta upp oljan till 180 grader i en kastrull eller fritös
Smält kokosfett (jag använder fritösen, jättenkelt). Knäck ner äggen och tillsätt lite mjöl och citronsaften och mera mjöl, arbeta degen tills den släpper kanterna
Förbered fritösen och när oljan är riktigt varm kan man börja fritera. ( degen ska vara ganska lös). Kavla degen till en platta ca 1 cm tjock och stansa rundlar med diametern på ca 5 cm