Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsaövernattenövertäckt med en bakduk eller plastfolie
Degen fick jäsaövernatten och imorse bakade jag av den. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i kylen minst 8 timmar. Låt jäsa 25-30 minuter medan ugnen blir varm
Baka ut bröden på kvällen innan du går och lägger dig och låt dem jäsa i kylen övernatten. När du vaknar behöver du bara sätta på ugnen, grädda bröden och känna doften av nybakat sprida sig
För att baka dessa rågfrallor så behöver du en rågsurdeg. Se till att ha ganska mkt i burken så att det alltid blir lite över efter ett bak så du slipper göra om hela proceduren
I det receptet ska degen göras på kall degvätska och bakas ut direkt, sedan ska frallorna stå och jäsa i kylen övernatten för att slutligen gräddas nästa morgon
och låt den sedan jäsa i kylen övernatten. * Jag valde att kall jäsa mitt bröd under natten. och igår kväll hade turen kommit till att testa “Frukostbröd i form“
Bästa frukostbrödet som gör susen för magen. Perfekt att kalljäsaövernatten och baka ut nästa dag. Blanda alla ingredienser till skållningen och häll över kokhett vatten, blanda väl