Inne på grönsaksavdelningen där jag hade plockat ihop vad som skulle vara i den klassiska franska lantgrytan från Bourgogne så kom man lite utan att man märkte det till fruktavdelningen
Servera tex tillsammans med frukt, bär eller en god kompott. Gärna serverad tillsammans med en rabarberkompott som smaksatts av kardemumma, stjärnanis och vanilj
Istället använder man den naturliga sötman hos frukten eller bäret som man gör sylten på och för att få den där lite tjockare syltkonsistensen tillsätter man chiafrön
Sötaste lilla Oscar döptes i lördags och till det gjorde jag två tårtor som fylldes med ett lager hallon- och vitchokladkräm och ett lager med passionsfruktsmousse
i en kastrull tillsammans med syltsockret tills frukten blir mjuk. Kompott. Den här marmeladen är ett av de bästa sätten som finns att spara sommaren hela året
Jag hade alltså några päron och ett par kiwi i fruktskålen som började se anskrämligt åldriga och skrynkliga ut, så jag insåg att det krävdes snara och drastiska ingrepp innan de helt skulle gå fruktdöden till mötes