Frukt kompott recept

Kompott

Kompott

Kompotten lämpar sig därför väl att göra på fastare bär eller frukt. Kompott kan kanske bäst beskrivas som ett mellanting mellan sylt och kräm
Blandad kompott

Blandad kompott

Skär citrusfrukterna i skivor, snoppa av och skiva jordgubbarna och blanda med vin, slkohol och läsk/kolsyrat vatten

Nyårs bol med frukt

När frukten är kokt, ta bort den från värmen och lägg i en skål kompott, pressa ut saften. Nakon detta lägger all frukt och koka i ca 40 minuter
Rabarberpaj med maräng

Rabarberpaj med maräng

Perfekt paj att göra på fryst rabarber, eftersom man kokar en kompottfrukten. Fortsätt med rabarberkompotten
Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Inne på grönsaksavdelningen där jag hade plockat ihop vad som skulle vara i den klassiska franska lantgrytan från Bourgogne så kom man lite utan att man märkte det till fruktavdelningen
No-Bake White Chocolate Cheesecake

No-Bake White Chocolate Cheesecake

Servera tex tillsammans med frukt, bär eller en god kompott.   Gärna serverad tillsammans med en rabarberkompott som smaksatts av kardemumma, stjärnanis och vanilj
Chiasylt med mango

Chiasylt med mango

Istället använder man den naturliga sötman hos frukten eller bäret som man gör sylten på och för att få den där lite tjockare syltkonsistensen tillsätter man chiafrön
Hallon och passionstårta

Hallon och passionstårta

Sötaste lilla Oscar döptes i lördags och till det gjorde jag två tårtor som fylldes med ett lager hallon- och vitchokladkräm och ett lager med passionsfruktsmousse
Rabarbermarmelad med jordgubbar

Rabarbermarmelad med jordgubbar

i en kastrull tillsammans med syltsockret tills frukten blir mjuk. Kompott. Den här marmeladen är ett av de bästa sätten som finns att spara sommaren hela året
Chiapudding

Chiapudding

Servera den med färska bär, frukt eller som här en kompott på blåbär med en aning vanilj. Servera med frukt och/eller bär
Paj med nektariner och jordgubbar

Paj med nektariner och jordgubbar

Lägg jordgubbar, nektariner och socker i en kastrull och låt sjuda på medelvärme tills frukten har mjuknat
Päron- och kiwimarmelad till ostbrickan

Päron- och kiwimarmelad till ostbrickan

Jag hade alltså några päron och ett par kiwi i fruktskålen som började se anskrämligt åldriga och skrynkliga ut, så jag insåg att det krävdes snara och  drastiska ingrepp innan de helt skulle gå fruktdöden till mötes
Smulpaj med äppelkompott i glas

Smulpaj med äppelkompott i glas

Gör egen kompott av önskad frukt (t ex äppelkompott). Äppelkompott. Bottna glasen med fruktkompott, strö över smuldeg
Äppel- och päronkompott med kanel

Äppel- och päronkompott med kanel

Börja med fruktkompotten. Skala frukten (använd gärna mjukare päron och äppelsorter) och lägg bitarna tillsammans med vattnet i en kastrull
Cobbler med mandel

Cobbler med mandel

Fördela sedan valfri frukt i formen. Sedan är det dags att återigen klicka ut kvarvarande deg över frukten