Fruktpaj fraiche recept

Fruktpaj från Vinnersjö

Fruktpaj från Vinnersjö

Blanda ihop crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. 3 dl crème fraiche. Pajskal. Rör ihop smör, vetemjöl, bakpulver, 1tsk vaniljsocker och strösocker till en deg och tryck ut i en pajform
Fruktpaj

Fruktpaj

Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche. 3 dl grädde 2 dl crème fraiche (lättvarianten går bra) 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker Blandad frukt och bär att garnera med 1 dl skalfri apelsinmarmelad 1 msk vatten   Så här gör du. 2 dl crème fraiche
Mycket god fruktpaj

Mycket god fruktpaj

2 dl creme fraiche. Smält smöret till pajdegen, låt svalna. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Häll på det avsvalnade smöret
Aprikospaj

Aprikospaj

crème fraiche eller lättvispad grädde. Skär smöret i kuber. Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa
Färgsprakande fruktpaj

Färgsprakande fruktpaj

Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche. 3 dl grädde2 dl crème fraiche (lättvarianten går bra)1 dl florsocker2 tsk vaniljsockerBlandad frukt och bär att garnera med1 dl skalfri apelsinmarmelad1 msk vatten1. 2 dl crème fraiche
Färgsprakande fruktpaj

Färgsprakande fruktpaj

Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche. 3 dl grädde2 dl crème fraiche (lättvarianten går bra)1 dl florsocker2 tsk vaniljsockerBlandad frukt och bär att garnera med1 dl skalfri apelsinmarmelad1 msk vatten1. 2 dl crème fraiche
Smarrig ananaspaj

Smarrig ananaspaj

Är annars inte så förtjust i fruktpajer men den här är sååå smarrig. Rör ihop creme fraiche, socker, vaniljpulver och ägg i en bunke

Syrlig myntasås

2 dl Lätt Crème Fraiche. Blanda alla ingredienser och låt stå och dra en stund. 2 msk färsk finstrimlad mynta

Saftig fruktpaj

Tryck ut smeten till pajskalet i en pajform och grädda 15 min i 175 grader. Lägg i fyllningen när skalet är färdiggräddat

Fruktpaj

3 dl créme fraiche. Blanda ingredienserna till pajskalet till en deg och tryck ut den i en pajform. Grädda i 200 grader i 20 minuter

Exotisk fruktpaj

Vispa ihop ägg, socker, citronskal, crème fraiche och kokosmjölk. 1 dl crème fraiche. Rosta kokosen i en torr och het stekpanna

Ingelas fruktpaj

Vispa grädden hårt, blanda i florsocker, vaniljsocker och crème fraiche. 2 dl crème fraiche. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen, tryck ut i pajform

Ulrikas goda fruktpaj

3 dl Creme Fraiche. Blanda de torra ingredienserna, blanda i smöret. Tryck ut pajdegen i en form. Grädda i 200 grader, 20 – 25 minuter

Den godaste fruktpajen

2 msk créme fraiche. 2 msk créme fraiche. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den en sekund i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll

Gömda persikor

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den en sekund i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll

Ananaspaj

Ananasen gör att pajen känns otroligt fräsch och den blir inte så söt som många andra fruktpajer. Vispa ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg

Aprikospaj

Crème fraiche eller lättvispad grädde. Skär smöret i kuber. Hacka ihop smör, mjöl och socker till en smulig massa