Fruktpaj med creme fraiche och aprikosmarmelad recept

Fruktpaj från Vinnersjö

Fruktpaj från Vinnersjö

Garnera med bananer runt yttersta varvet, innanför det med kiwi och i mitten jordgubbar. Serveras medmed Vaniljvisp eller Vaniljglass
Aprikospaj

Aprikospaj

Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i pajskalet med den kupiga sidan upp. Nagga pajen med en gaffel. crème fraiche eller lättvispad grädde

Saftig fruktpaj

Sila bort aprikoserna och bred över gelén över pajen. Smält en ”korv” aprikosmarmelad. Tryck ut smeten till pajskalet i en pajform och grädda 15 min i 175 grader. 4 dl creme fraichè

Fruktpaj

Garnera nu hela pajen med frukter och bär. Värm upp aprikosmarmeladenmed vattnet,skeda sen detta över pajen

Ulrikas goda fruktpaj

Pajdegen kan med fördel göras dagen före. och låt sedan svalna. aprikosmarmelad. Pensla över frukterna, häll sedan resten försiktigt med en tesked över pajen

Aprikospaj

Låt aprikoserna rinna av och lägg dem i pajskalet med den kupiga sidan upp. Nagga med en gaffel. Crème fraiche eller lättvispad grädde