3 dl mild grekiskyoghurt. Ingredienser 3-4 glas. 1½ dl äppelmust. 1½-2 dl frusna hallon. en banan. ev någon matsked kokosolja (bra sätt att få i oss det goda fettet och så är det mättande också) 1½ dl äppelmust
Med inspiration från Pannacotta och Cheesecake gjorde jag idag en helt fantastisk efterrätt - en "Frozen Yoghurt and Berry Triffle with Caramel Crunch" (förlåt, men kunde inte förklara det kortfattat på svenska)
En blandning av mjukglass och smoothie kanske man kan kalla frusenyoghurt. W och jag har redan ätit det två kvällar den här veckan men det är ju yoghurt, turkisk/grekisk youghurt dessutom, som är huvudingrediensen så helt onyttigt kan det ju inte klassas som tänker jag…
Frusen marängbakelse. 3 dl grekiskyoghurt. Sikta ner florsockret i grädden och vänd ner den grekiskayoghurten och innehållet av 6 passionsfrukter. 3 dl grekiskyoghurt
Tillsätt yoghurten och mixa in den väl till en slät glassmet. 150g Frusen skivad banan. 1dl Turkisk/grekiskyoghurt. Dela gärna4000 150g Frusen skivad banan
Servera med len hummus eller feta som mosas med grekiskyoghurt och smaksätts med mynta. 15 tärningar frusen hackad spenat. 15 tärningar frusen hackad spenat
Nu ska här kokas en stor kopp te, jag är hur frusen som helst idag. Naturell fet (grekisk) yoghurt. Om jag skulle rangordna mina fem ”måste alltid ha hemma (livsmedel)” skulle det bli följande
Mixa frysta bananringar med färska jordgubbar och turkisk/grekiskyoghurt. 1 msk tjock sojayoghurt (laktosfri yoghurtturkisk/grekisk eller möjligtvis kvarg funkar om du inte är vegan)