Hmm nej, så vi tar fram glassmaskinen för att skynda på processen lite. Vi testar att göra en nyttig glass utan socker gjord på bär och yoghurt, sötad med lite, liteekologisklönnsirap
Häll i en form och frys i någon timme om du vill göra kulor av glassen, eller ät direkt. Mosa hallonen och lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret
En blandning av mjukglass och smoothie kanske man kan kalla frusenyoghurt. Väldigt fräscht och lättätet, kan varierasi det oändliga med smaker och toppingar, och kan göras hemma både med eller utan glassmaskin har jag förstått när jag googlat recept
Valet föll istället på en yoghurt-/mascarponeglass med hallon och jordgubbar. I veckan blev körsbärsköket med glassmaskin, perfekt tajming med högsommarvärmen
Kör iglassmaskin eller frys ini en burk med lock (rör om ett par gånger tills glassen är frusen). Kör iglassmaskin eller frys ini en burk med lock (rör om ett par gånger tills det blivit sorbet)
Ställ sedan bunken i frysen och rör runt i glassen en gång ihalvtimmentills den är frusen. Om du inte har glassmaskin går det bra att lägga den blandade yoghurteni en plastbunke
Ställ sedan bunken i frysen och rör runt i glassen en gång ihalvtimmentills den är frusen. Om du inte har glassmaskin går det bra att lägga den blandade yoghurteni en plastbunke
Ställ sedan bunken i frysen och rör runt i glassen en gång ihalvtimmentills den är frusen. Om du inte har glassmaskin går det bra att lägga den blandade yoghurteni en plastbunke
Fördela frusenyoghurti glasen och garnera med hallon och basilika. Mixa frysta hallon, florsocker, matlagningsyoghurt, citronsaft och citronskali en matberedare
Häll blandningeniglassmaskin. Häll iyoghurten och låt rinna av under minst en halv till en timme, man kan ställa in det hela i kylen för längre avrinningsperiod