Frysainramslök. Som sagt så hade vi ju en finfin söndagsutflykt i helgen och vi kom hem med en stor påse av skogens gröna guld, den vitlöksdoftande ramslöken
Det går alldeles utmärkt att frysa korvarna råa, perfekt att ha på lut när suget faller på. Vill ni gå "al in" på ramslökssmaken så kan ni ju servera korven med en pesto på ramslök, recept på det hittar ni här
Vårt senaste tillskott i vår sillinläggningskategori bockar av både i rutan för färger och för smaker, ramslök känns oerhört vårligt tycker vi, både vad gäller färg och smak
örtsalt med ramslök - eller något annat gott örtsalt. Den svenska sparrisen - som är lite försenad p g a den sena våren - har precis börjat dyka upp i butiksdiskarna, och är aldrig så fin som just nu och de kommande veckorna
Du kan även frysain peston och plocka fram vartefter. Du mixar ihop dinramslök med olivolja, pinjenötter eller cashewnötter som jag tog, lite salt och en god parmesan – swish så har du denna underbart smakrika röra att servera till pasta, på en frittata, till bröd, att doppa grönsaker eller sallad i, till sparris, till fisk…
Intensivt klorofyllgrön, mild vild vitlökssmak, en juvel i köket, naturens vårgåva – ramslök. Första gången jag hörde talas om denna numera min absoluta favorit var på restaurang
Ramslök går alldeles utmärkt att frysain så man kan njuta av den året runt. För vår del så har vi privatleverantörer av denna vildväxande delikatess och första leveransen anlände köket igår när grannen under oss ringde på vår dörr