Puréer för bebisar 4 månader, är lätt att göra och man vet vad de får i sig. I början smakar man ju bara någon tesked och då fryser man in resten i iskublådan, för att sedan lägga i plastpåse när de frusit
Första smakprovet - Morotspuré. I torsdag var vi på bvc och fick en liten bok om smakportioner så som vad för mat man kan börja ge barnet och lite recept
Mmmm – dessa burgare blev supergoda. De gick snabbt att göra dom också då jag förberett med att koka upp quinoan kvällen innan, medan jag lagade till soppan
Här kommer en maträtt som ser svårare ut än den är. Fördelen med ballotinen är man kan förbereda den halvvägs och sedan göra det sista när det är dags att servera maten
*=Ingredienser för sesampotatis. **=Ingredienser för pikantmorotskräm. ***=Ingredienser för kryddlök Stek strutsbiff likaskickligt som du steker dina vanliga biffar
Vinbärspäronen. Ta bort kärnhuset. Skala o dela päronen på längden. Blanda ingredienserna till koket i en kastrull, lägg ner halvorna ochkoka dem nästan mjuka
Recept. Isaacs. tors, 2013-10-03 20. 13. (0). 1. Skala morötterna och skär i centimeterstora bitar. 2. Koka morötterna och broccolin i två separata kastruller med saltat vatten i cirka 15-20 minuter eller tills mjuka
Sätt ugnen på 175°. Skala och skär morötterna i bitar och koka dem i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av väl och finfördela dem till puré i matberedare eller mixer
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem och ärterna mjuka var för sig i lättsaltat vatten. (De ska inte blandas eftersom det ska bli tre olika lager
Den går att frysa så det kan vara praktiskt att göra en större mängd på en gång. Den går att frysa så det kan vara praktiskt att göra en större mängd på en gång
Igår var det ju fredag och den startade tyvärr med VAB. Smilla har förkylningsastma och får jättejobbigt med andningen när hon blir förkyld och hostar änna lungorna ur sig så natten till igår var inte rolig