Frysa surdegsgrund recept

Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Om man inte vill tänka på det här med att mata så har jag hört att det går bra att frysa in en surdeg, men jag har inte provat på och göra det själv och vet inte hur bra resultatet blir
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Både rågsurdegsgrunden och vetesuregsgrunden matar jag med mjöl och vatten ungefär varannan vecka, rågen med rågmjöl och veten med vetemjöl
Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Naturligt glutenfritt surdegsbröd i form

Du kan inte ”jäsa” naturlig surdegsgrund lika länge som vanlig glutenfri surdegsgrund. 125 g surdegsgrund (kolla här för mer info). 75 g surdegsgrund. 125 g surdegsgrund (kolla här för mer info). 75 g surdegsgrund
Mammas lingonbröd

Mammas lingonbröd

Ja, eftersom surdegsgrunden gick åt fanders så fick det bli ett annat bröd denna eftermiddag. Höll på och skriva kväll eftersom är så mörkt ute…
Surdegsfrallor med råg

Surdegsfrallor med råg

Surdegsgrund. Surdegsfrallor med råg. 300g rågsurdeg - grundrecept finns längre ner750g rågmjöl, gärna ekologiskt250g vetemjöl6
Slutspurten!

Slutspurten!

Blanda surdegsgrunden, vatten & mjöl i en bunke. Vill du nu spara denna surdeg, kan du frysa in den, 100 gr i en fryspåse. 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund. 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund
Surdegsbakning

Surdegsbakning

De flesta hamnade i frysen, för det ska tydligen gå bra att frysa dem och sedan ta fram och baka på dem
Surdegsfrallor

Surdegsfrallor

Frallorna är godast nybakade, men går utmärkt att frysa. I dag bakar jag frallor efter att i går ha satt en fördeg (surdegsgrunden finns som sagt alltid i kylen)
Surdegsgrund på råg

Surdegsgrund på råg

Bakar man ofta så håller sig surdegsgrunden hur länge som helst. vetesurdegsgrundrågsurdegsgrund. Nu bör surdegsgrunden vara klar och skummiga bubblor syns på ytan
Kornbröd

Kornbröd

Om du inte redan har en aktiv och bubblande surdeg så måste du börja med att pigga upp din surdegsgrund som står i kylen (eller frysen)
Lucka 7: Surdegsbröd med nötter och frukt

Lucka 7: Surdegsbröd med nötter och frukt

Jag väljer ändå att blogga om det som en lucka i min adventskalender eftersom jag bakade det igår med en plan om att frysa in åtminstone halva brödet, ta med det ner till Skåne där vi ska fira jul, och tina det lagom till julafton
Smörgåsbuffe

Smörgåsbuffe

Går utmärkt att frysa. Jag valde ett Italienskt lantbröd på surdegsgrund som jag penslade med vatten och strödde över flingsalt
Baka granbröd i skymningsljus

Baka granbröd i skymningsljus

Hemma igen och grönsaksodlaren har redan tillsatt surdegsgrunden, vilket sparar tid. 1½ dl surdegsgrund av råg
Surdegsbröd med fänkål

Surdegsbröd med fänkål

Känsliga bär- och fruktblommor frysa helt eller delvis bort. 1½ dl surdegsgrund på råg. 1½ dl surdegsgrund på råg