Om man inte vill tänka på det här med att mata så har jag hört att det går bra att frysa in en surdeg, men jag har inte provat på och göra det själv och vet inte hur bra resultatet blir
Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
Du kan inte ”jäsa” naturlig surdegsgrund lika länge som vanlig glutenfri surdegsgrund. 125 g surdegsgrund (kolla här för mer info). 75 g surdegsgrund. 125 g surdegsgrund (kolla här för mer info). 75 g surdegsgrund
Blanda surdegsgrunden, vatten & mjöl i en bunke. Vill du nu spara denna surdeg, kan du frysa in den, 100 gr i en fryspåse. 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund. 100 gr (1 dl) rågsurdegsgrund
Frallorna är godast nybakade, men går utmärkt att frysa. I dag bakar jag frallor efter att i går ha satt en fördeg (surdegsgrunden finns som sagt alltid i kylen)
Bakar man ofta så håller sig surdegsgrunden hur länge som helst. vetesurdegsgrundrågsurdegsgrund. Nu bör surdegsgrunden vara klar och skummiga bubblor syns på ytan
Jag väljer ändå att blogga om det som en lucka i min adventskalender eftersom jag bakade det igår med en plan om att frysa in åtminstone halva brödet, ta med det ner till Skåne där vi ska fira jul, och tina det lagom till julafton