Färsk hummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan
Frysta går bra när man gratinerar dom, ex från Pandalus. Gratineradhummer tillhör en av våra favoriter och jag gör det ett par gånger om året när det ska festas till lite grann, för visst kan man äter hummer ofta och gärna med lite bubbel till
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Om du har köpt en förkokt frysthummer, se till att lägga fram den i tid så den får tina långsamt. Varken jag eller min pojkvän hade gratinerathummer tidigare
Amerikansk frysthummer är helt ok till att gratinera eller som här, göra pastasås av. Humrarna var frysta men gick snabbt att tina när jag hällde kokande vatten på dem
1 Tina fisken om den är fryst. Strö ost över såsen och gratinera i övre delen av ugnen tills rätten fått lite färg och är genomvarm, ca 10 minuter. Garnering 1 Garnera med klor eller halvor av stjärten från hummern och sparrisknoppar. 1 kg färsk eller fryst, tinad hummer
Lägg de frysta edamamebönorna i en skål och slå över kokhett vatten. Till nyår bjuds det på mat som kostar lite extra, man unnar sig hummer och oxfilé och det är kanske enda gången på året man dricker champagne
Tärna mangon eller använd den frysta, redan tärnade. Hummerskagen med lyxiga tillbehör. Klyv hummern. Blanda hummer, majonnäs, crème fraiche, pepparrot, lök, dill och peppar
tinad fryst. Hummer hade jag fyndat vid ett tidigare tillfälle och den valde jag att gratinera med vitlöks- och örtsmör som bland annat fick smak av ramslök
Lägg i några frysta lingon. Halv gratineradhummer och en liten hummersoppa. Spara fyra halvor hummerskal och fyll dessa med en stuvning gjord på grädde, buljong, västerbottensost och hummerköttet