Fryst hummer tillagning recept

Gratinerad hummer, enklare än vad jag trodde

Gratinerad hummer, enklare än vad jag trodde

Färsk hummer är säkerligen godast men jag hade inte tillgång till det så jag köpte förkokta frysta små rackare som fick tina i kylskåpet nästan ett dygn innan

Hummersoppa, bisque d’homard

En klassisk fransk bisque är tämligen omständlig att göra och föreskriver malande av skalen, puréande av hummerkött, tillagning av skaldjurssmör för slutlig avrundning m
Kockduellen - 5 rätters

Kockduellen - 5 rätters

Pocherat ägg på kräm av rotselleri och fänkål, picklad gurka, löjrom, hummer och brynt smör. Strö en nypa socker mot slutet av tillagningen för att runda av smaken
Skaldjurssås

Skaldjurssås

Här har jag använt en blandning av hummer, havskräftor och lite räkor. 5 dl skaldjursfond efter tillgång och smak (hummer-, havskräft- räk- eller en blandning). 1-2 dl vitt vin, beroende lite på hur koncentrerad din fond är och hur mycket vin du hade i vid tillagningen

Brittiska bubblor till hummern!

Tillagning. Brittiskt bubbel till hummern. Men det går precis lika bra med ostgratinerad hummer på fräsch salladsbädd

Kräftsoppa, bisque d’écrevisses

En klassisk fransk bisque är tämligen omständlig att göra och föreskriver malande av skalen, puréande av hummerkött, tillagning av skaldjurssmör för slutlig avrundning m

Semlor

Det sägs att han åt så många semlor tills han dog medans andra påstår att han även satte i sig böckling, rysk kaviar, hummer, surkål och kokt kött med rovor - och champagne

I kräfttider

Den kan lagas på kräftor, räkor, krabba eller hummer – kanske den mest kända, bisque d’homard. Ta tillvara spadet från fiskens tillagning och tillsätt det till fonden, koka ihop lite och häll i grädde tills önskad konsistens och smak uppnåtts

Dagens recept: Fin räksoppa

rensade frysta räkor. Skaldjur som krabba, räkor, hummer eller musslor får aldrig koka, de blir då sega och nästan träiga