Smörj en ugnsform med lite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra tillsig en bra stund
Lägg laxen iportionsbitari en smord form. Bred över crème fraichen. Ställ iniugnen på 200 grader i 25 - 30 min. Servera med pressad potatis eller ris 500 g laxfilé. 500-600 g blandade frysta grönsaker valfri sort. 4 dl crème fraiche med örter (lätt)
IngredienserPortioner. 4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frystaharicots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg tilliinköpslistan
laxfilé. Kontrollera laxen mot slutet, den ska dela sig lätt när man känner med en gaffel och få en gyllene yta så ge den en snabb skjuts genom att flytta upp den en fals iugnen och öka värmen tillgrill om det behövs
Skär laxen i kuber och lägg i en ugnsform. Söndag redan, helgen går fort som vanligt men jag har i alla fall fått en hel del gjort ute i trädgården vilket är skönt
i väntan på att fisken skulle blimumsig så åt jag litefrysta ärtor. Även om fryst lax också är bra. När jag skulle åka hem från mamma och pappa i söndags fick jag visst med mig en stycket färsk laxfilé hem