För enkelhetens skull, för att slippa att det ser ut som Stockholms blodbad i köket och för att alltid kunna ha dom tillhands när suget och andan faller på, köper vi numera alltid frysta granatäpplekärnor
Skär lammköttet (t ex lammstek) i bitar. ) Däremot blir man riktigt glad av lammfyllda enchiladas med riktigt mycket ost i, som de här som Olof har gjort
Skär upp köttet i jämna bitar. Lammkött är mört, fintrådigt och saftigt och har fin smak. Be gärna din handlare att få bäckenbenet på lammsteken bortstyckat
grillade jätteräkor, lamm och kyckling med grönsaker. Detta ger 4 stora bitar som endast innehåller drygt 100 kcal styck. 1 liten form, ca 4 bitar. Näringsvärde per bit (av 4 bitar). 107 kcal9,5 protein13 g kolhydrater1,5 g fett 4 stora bitar. 1 liten form, ca 4 bitar. Näringsvärde per bit (av 4 bitar)
Rätten är ursprungligen norrländsk och blir lika god på både lamm, nöt och annat vilt. I höstas fick vi en älsgstek av en vän när vi var på min sambos landställe i Dalsland
ex kyckling- lamm eller quornfärs också. 200 g frysta haricots verts. Skala och skär potatis och morötter i bitar på 2*2 cm. 200 g frysta haricots verts. Skala och skär potatis och morötter i bitar på 2*2 cm Stek korvskivorna och baconet tills det fått fin färg, ta upp ur pannan och lägg åt sidan men låt stekfettet vara kvar i stekgrytan
Någon dag ska jag testa att göra den på lammfärs. Hacka blomkål i småbitar och lägg ner i en kastrull. 500 g köttfärs (blandfärs, nötfärs eller lamm, bestäm själv). Sätt på ugnen på 200 grader och börja dela auberginerna i ganska tjocka bitar. 500 g köttfärs (blandfärs, nötfärs eller lamm, bestäm själv)
Persiljerot köper vi gärna hem när vi hittar det, den passar fint till framförallt fisk och lamm tycker vi, men palsternackan kan utan problem ersätta persiljeroten
Buljonger från kyckling, nöt, vilt, lamm, fläsk, fisk och skaldjur innehåller naturligt kollagen, något som är bra bland annat för vår ledbrosk, bindväv, hud och tarmsystem
Buljonger från kyckling, nöt, vilt, lamm, fläsk, fisk och skaldjur innehåller naturligt kollagen. Stycka kycklingen i mindre bitar men låt gärna brösten vara hela, skölj av och stoppa ner allt i en stor gryta