strax är det TV-kväll och en massa matlagningsprogram på TV. Först ut är ‘Halvåttahosmig’. Efter det är det ‘Kockarnas kamp’ och TV-kvällen avslutas med ‘Hela Sverige bakar’
4. 4 plattor smördeg (Smördeg på rulle. 4 st kyckling filéer. 400g färskost vitlök & örter. 1. Marinera kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter
Resan vi gjorde förra året till tävlingarna på Hawaii gjorde ett stort hål i min plånbok och hela tiden när jag har kunnat lagt undan en slant har något oförutsett hänt så jag har varit tvungen att nalla ur reskassan
Jag visste att mammas kompis brukade använda fläskfärs i sina så har kikat runt lite och tagit inspiration från fyllningarna de använder i pastadumplings så det var inga problem
Har inte hunnit skriva på ett par dagar vi har suttit typ varje dag och letat resor och nu har vi bokat =) Ska bli så underbart att få komma iväg och bara få vara och njuta av livet, vi behöver komma i får som familj, bort från allt och få uppleva saker ihop
Här är Semras goda hemgjorda rostbiff från Nyårsafton. Tycker det går väldigt bra på TV nu. Matprogram som Svenska mästerkocken, halvåttahosmig och Leilas program
”Halvåttahosmig” från vår hemkommun har precis tonat bort i tv-rutan och då tänker vi mata på med ytterligare läckerheter levererat från bästkusten, eller vad det västkusten
I sängen har jag lyssnat på körens låtar i hörlurar och med dimmig blick följt med i noter och text, för att upptäcka att jag somnat ifrån allting vid tio
Packar in alla matvaror som jag handlat under lunchrasten. Jag hoppas att det blir så för annars vet jag inte vad jag tar mig till Paketet blev skickat igår så det bör komma i morgon
4 st salladslökar. 4 dl avorioris. 4 st parmaskinksskivor per person. Ansa och skär svampen i stora bitar. Koka upp vatten och smaksätt med kycklingfonden
Igår var vi några från jobbet som blev hembjudna till en kollega i vårt arbetslag. Huvudrätten var den redan planerade marockanska soppgrytan som fick puttra en dryg halvtimme på spisen
Följer Jamie slaviskt, bortsett från improvisationen att inte använda ångkokaren. Man är utvilad, man kan ta ett glas vin eller en drink under tiden man – ofta tillsammans – gör helggott käk