Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. rivet skal av 1 citron. Receptet gäller för 50 st 1½ dl strösocker 1½ dl Arla Köket® vispgrädde 1 dl vit sirap ½ tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 100 g vit choklad rivet skal av 1 citron
Så idag blev det en citronfudge kladdkaka, väldigt frisk och mycket smak av citron. Såhär på sommaren under de varma soliga dagarna så tycker jag det är så vansinnigt gott med fräscha och söta bakverk, och som ni förstår vid detta laget så har jag stor förkärlek till citron
citron mm. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
När du nått gradantalet, tag av kastrullen och lägg i valnötterna, russinen och citronsaften. Blir värmen för hög, så blir fudgen hård och smulig, kokar du däremot inte tillräckligt, så blir den seg och klibbig
Citron. Jag brukar alltid göra olika fudge och i år är inget undantag. Detta var några av smakerna jag gjorde i år och favoriterna hos mig är nog pepparkaka, citron och saffran
Än så länge har det blivit lussekatter, saffranstryffel och den här lite annorlunda fudgen. ), men jag tänkte att det kanske var gott att ha tillsammans med citron
Av alla olika fudgesorter är nog denna med vit choklad och citron min absoluta favorit. Citronens syrlighet gör sig otroligt bra i detta söta sammanhang och konsistensen bara smälter i munnen
Jordnöts och kokos fudge. Bred ut på bakplåtspapper och in i kylskåpet tills fudgen blivit fasst. riv skalet från 2 ekologiska citroner. 2 msk citron saft. 2 ekologiska citroner. 2 msk citron saft