3 dl vetemjöl 2 dl strösocker 0,75 dl kakao 0,5 tsk salt 1,5 dl kaffegrädde (växtbaserad, jag använde ikaffe) 1,5 dl olja (neutral mat-, raps- eller solrosolja) 2 tsk vaniljsocker 50 g mörk choklad (kontrollera att den är fri från mjölk eller ägg) 0,5 dl sojagrädde, vispbar (kokos- eller havregrädde) flingsalt (till garnering)
Enkla chokladfudge gjorda på några minuter. • Blanda röran med en sked tills den blir fin och homogen. • Blanda mjölken, smöret och hackad choklad i en skål
Vi har lite smått kommit igång med våra julförberedelser här hemma. Gör krämen när kakan svalnat genom att blanda smör, sirap och kondenserad mjölk i en teflonstekpanna (eller kastrull, men det tar längre tid)
Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här. 5 dl mjölk 3 %
Cookies är något som alltid funkar att bjuda på, speciellt när de varken innehåller gluten eller mjölk om man skulle råka ha någon allergiker i sällskapet
Så det blev både något nytt som heter Fudge Brownie, men även morotskaka, som jag gjort flertal ggr innan, Men jag tänkte bjuda på brownie kakreceptet, då det var superenkelt att göra och såå gott det blev
Nu har jag inte heller kunnat hålla mig från att börja med julbaket. Jag har på sistone börjat göra fudge på mestadels kondenserad mjölk då det är så mycket smidigare än att koka upp en fudge på många ingredienser
Sänk till medelvärmen, tillsätt marshmallows och rör om tills alla marshmallows har smält. Blanda socker, karamelliserad kondenserad mjölk, smör och salt i en kastrull