Istället har jag satsat på att göra saffransfudgemedpistagenötter. Jag utgick från det här receptet på jordnötsfudgemed choklad, men bytte ut jordnötssmöret till tahini
Det var alltså meningen att detta skulle bli saffransfudgemed tranbär ochpistagenötter, men jag hade bara en halv påse saffran hemma och det visade ju sig vara allt för lite saffran för att få en gul fin fudge… Så då får det bli vit chokladfudge istället haha
Häll fudgen i formen och låt stelna. Detta är perfekt för er som fortfarande har lite julgodissug och vill göra det där sista, där sista kommer göra succé, sanna mina ord
Häll fudgen i formen, släta till ytan och låt den svalna i kylen. När smeten är färdigkokt så ta av kastrullen från värmen, häll i nötterna och rör sedan med slev tills smeten blivit tjock och matt
En kladdkaka går ju dessutom att variera i det oändliga med olika fyllningar som nötter och/eller choklad, krämig dulce de leche, täcke av nougat, mjölkchokladfudge eller bara smält choklad eller så gör man en kladdigt god klassisk kladdkaka och njuter den med lösvispad grädde smaksatt med lite vaniljpulver
Sätt kastrullen i ett kallt vattenbad och vispa med elvisp tills smeten ljusnar och börjar tjockna. Vi bjöd på saffransbutterkaka, lakritsfudgeoch pepparkakstryffel
Pudra florsocker över fudgenoch skär med vass kniv till små bitar. Bred ut på ett bakplåtspapper till önskad form, strö över pistagenötternaoch låt stelna över natten