Vi har lite smått kommit igång med våra julförberedelser här hemma. Gör krämen när kakan svalnat genom att blanda smör, sirap och kondenserad mjölk i en teflonstekpanna (eller kastrull, men det tar längre tid)
Blanda mjölk, socker och sirap i en stor kastrull. Koka upp på medelvärme och låt koka ca 20 minuter, under omrörning och var uppmärksam mot slutet då det snabbt kan bränna fast. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här. 2 msk sirap
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. Skär upp i lagom stora bitar när fudgen svalnat. 3 dl socker 1 dl ljus sirap. 3 dl socker 1 dl ljus sirap
Man kan smaksätta fudgemed vad som helst. Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. Här får ni ett Super gott men söt snickers fudge recept som jag gjorde idag
Blanda ihop grädde, socker och sirap i en kastrull och låt koka upp. Den här gången blir det en mjölkchoklad fudgemed salta jordnötter som ni kanske kommer ihåg från förra året
Småkoka grädde/sirap/socker tills det klarar kulprovet. Alltså vilken god fudgemed Polly i smeten. Min mamma har bakat dessa goda pollyfudge - Tack mamma ♥
En perfekt fudge. Klä en form med bakplåtspapper, jag tog en avlång brödform vilket passade perfekt. Mjuk och fin, inte sockrig och kristallig som en del fudge kan vara
Fina, goda med mycket smak är dessa små fyrkantiga fudgermed nutella. Man kokar grädde, socker och sirap till 121-125 grader, det tar ca 25 minuter. 3 dl grädde2 dl ljus sirap2 dl socker. 2 dl ljus sirap