vanilj. Vissa säger 116 grader andra 125 grader, själv har jag gjort hellyckad fudge då smeten bara var uppe i 100 grader men klarade kulprovet, så jag tror inte att det är så viktigt men speciellt mycket exakthet här
Ta av från värmen när rätt temperatur nåtts och rör ner hackad choklad, vanilj samt kryddorna. Jag gör alltid på tok för mycket julgodis varje år, det brukar gå i bara farten av för mycket julighet i kroppen och igår gjorde jag en första omgång fudge och lite börjar julinspiration pirra någonstans där inne
Blanda samman och koka upp allt utom det mjölkfria margarinet, sirap och vanilj. Ta bort grytan från värmen och vispa i det mjölkfria margarinet, vaniljpulver och sirap
Lime, vanilj eller honung är andra smaksättningar. Blir värmen för hög, så blir fudgen hård och smulig, kokar du däremot inte tillräckligt, så blir den seg och klibbig
Denna vaniljfudge med vit choklad, vanilj och blåbär känns lite mer vårlig än julig tycker jag. Koka upp socker, vaniljpulver, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull
Chokladfudge med kaffekräm och Mesquitefudge med vanilj. Det inom parantes är ändringen från att det blir en chokladfudge, till att det blir en mesquitefudge
Smaken förhöjs ytterligare av lite vanilj, salt och cayennepeppar. Denna fudge är så fantastiskt god att det är svårt att tro att den är gjord av enbart naturliga och hälsosamma ingredienser
sirap, socker, vanilj och salt. Häromdagen gjorde jag denna goda fudgepaj med smak av salt kola och det går inte att sluta äta, livsfarligt och ihop med glass och färska bär ska vi inte tala om, mums