Fylld baguette kräftor recept

KRÄFTOR I SJÖBODEN

KRÄFTOR I SJÖBODEN

Jag satte degen på morgonen och bakade ut baguetterna precis innan vi skulle ner. Jag älskar kräftor, så nedrans gott
Laxsoppa på kräftfond

Laxsoppa på kräftfond

Lägg gärna fram en bit nybakt baguette till soppan. Skal ifrån cirka 1 kg kräftor. Efter ett kräftfondskok valde jag att sätta samman en lite matigare soppa än de jag brukar göra
Lammfilé goes Italien

Lammfilé goes Italien

Dela stora sneda skivor av baguetten, ringla lite olivolja över, strö på flingsalt och gnid in skivorna med vitlök och sist ett par skivor mozzarella
KRÄFTSKIVA

KRÄFTSKIVA

Jag hade köpt baguette och goda ostar. J hade fått leverans av levande flodkräftor från Öland. Jag vill egentligen inte skriva detta, för flodkräftor är snobbigt - jättesvåra att få tag på och dessutom löjligt dyra, men de ÄR outstanding GODAST
Kräftskiva igen...

Kräftskiva igen...

Baguetter som jag hade smaksatt på två olika sätt. Baguetter som jag hade smaksatt på två olika sätt. Utöver detta åt vi mer än 1 kg kräftor var. Fylldabaguetter, 3 st50 g jäst6 dl ljummet vatten2 msk olja2 tsk salt4 dl durumvetemjöl9-10 dl vetemjöl specialFyllning till 3 baguetter. Lägg baguetterna på en pappersklädd plåt och låt dem jäsa övertäckta ytterligare 30 minuter. Fylldabaguetter, 3 st
Brödsnittar med vitlökssmör och Romsås till kräftorna

Brödsnittar med vitlökssmör och Romsås till kräftorna

Igår åt vi fylldbaguette till mat som ni hittar här och överdelen av brödet som man skärde bort gjorde jag dess supergoda bröd snittar som det va vitlökssmak på och skit gott att doppa i romsåsen jag gjorde till
Tips på tillbehör till kräftskivan

Tips på tillbehör till kräftskivan

Snart är det dags för kräftor igen. Jag ÄLSKAR kräftor. Låt kräftorna rinna av och grovhacka. Småbruschetta med kantareller och västerbottensost1 baguettevästerbottensostkantarellersmörpersiljaSmörstek kantarellerna. Skiva baguetterna och lägg dem på en ugnsplåt, bred på smör, 200 grader i ca 15 min. Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader1 pkt krustader, ca 15-20 st 100 g västerbottensost, riven 1 st ägg 1 dl vispgrädde salt vitpeppar 1 st gul lök, liten 1 msk smör 2 msk strösocker 1 burk ansjovisfiléer, liten 1 knippe dill Sätt ugnen på 150°. -Mama Skogly ♥ 1 baguette
En kräftskiva med godaste tillbehören…mums!

En kräftskiva med godaste tillbehören…mums!

aioli, baguette UTAN surdeg, buffémat, buffe, enkel och lättlagad limeaioli, kräftor, Kräftskiva, lättbakade baguetter, limeaioli, limeaioli till kräftorna, limemousse med bär och hallonkompott, nybakat bröd till kräftskivan, sås till kräftorna, serveras till kräftor, skagenröra, supergod skagenröra, tidningen hembakat, tillbehör till kräftskivan, västerbottenpaj

Kräftskiva med familjen

Matbordet fylldes av godaker. Vi hade kräftor, Västerbottenpaj, inte så hembakta baguetter, en färgsprakande sallad, gréveost och brieost, räkor och så givetvis tacopaj + tacochips till barnen i familjen (Tilda och Oliver
The kräftskiva!

The kräftskiva!

Och även om den finns så måste den även ha ”bildat fröställning” Den måste alltså vara fylld med frön för att vara fylld med smak