Gör ett snitt i baguetterna, inte rakt igenom. Fördela blandningen i baguetterna. 4 minibaguetter. Blanda ceme fraiche, majonäs, skuren skinka, créme bonjour, sambal oelek, skuren purjolök, svartpeppar, paprikapulver och cayenpeppar
Delade och fyllda. Fyllningen är en favorit som min kära make önskat för länge sen så jag hakar faktiskt på trots hettan för tillsammans med creme fraiche i fyllningen och riven ost uppepå så blir dessa små baguetter oslagbara
När jag bakar baguetter utgår jag från receptet i just denna bok. Snabbjästa baguetter 3 stycken ½ paket, 25g jäst2 msk olja5 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl (eller rågsikt)½ tsk salt 2 ½ dl fingervarmt vatten Gör så här. Häll degen på en mjölad bänk och arbeta den inte för mycket utan forma den till 3 baguetter och lägg på en plåt med bakplåtspappaer. Fyll diskhon med varmt vatten och ställ plåten över låt jäsa i ca 15 min. 2 ½ dl fingervarmt vatten
Sen tänkte jag tipsa er om att om ni köper kruksallad så släng inte det som blir över utan plantera den i kruka inomhus nu sen när det varmare så sätter du ut den i rabatten OM du har en rabatt annars sätter du bara den i en lite större kruka så lovar jag dig att du har sallad sen resten av sommaren
Lägg upp baguetterna på galler. Smula jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt. Saknar man varmluft på sin ugn kan man behöva ta ut plåten en stund på slutet för att baugetterna ska få färg undertill
Det blev crostini med creme fraiche och sikröm, krustader fyllda med västerbottensost, karamelliserad lök och ansjovis och till sist rökt renstek med västerbottensost och pepparrot på rågkex
Det vanliga är att vi köper färdiga vitlöksbaguetter (typ Hattings ni vet) eller så köper vi en färdig vanlig baguette, skär skåror i brödet och fyller med hemgjort vitlökssmör