Idag hoppar vi till fisk och dagens inlägg handlar om hur du filéar en hel röding. Vi delar med oss av vårt favoritrecept samt tips på hur du får den luftig och saftig
Igår lagade jag denna rätt som jag hittade i kokboken "Stora kokboken - Hushållets uppslagsbok i alla matfrågor"Det var supergott men det var lite omständigt att laga, jag har därför skrivit om receptet något och hoppas att det blir lättare för er som vågar er på att laga denna fiskrätt
Fyll rödingarna och lägg dem sedan i ett halster eller i aluminiumfolie. rödingar. Skär citronerna i skivor, grovhacka salladslökarna, gräslöken och dillen
För rödingen är verkligen en läckerbit. Receptet bygger på klassisk tillagning i ugn, men såsen ( som gör hela rätten) har fått en liten extra färg och sötma av en klick tomatpuré som harmonierar med den syrliga citronen och det vita vinet
Nu är det dags för en recepttävling igen. Men nu kände vi att vi ville göra nå lite roligare av den, så vi fyllde den med ost och örter innan vi grillade
En på rotsaker bakad fjällröding med vitvinssås, färskpotatis och dill. Ta fram fjällrödingen. Under tiden fjällrödingen står i ugnen gör vi vitvinssås och potatis
(Se recept intill på brynt smör) Kläm ihop foliepaketet (dock inte helt ihopklämt, röken ska fortfarande kunna hitta in och lämna lite smak) och grilla fiskpaketet under lock tills fisken är genomstekt