Fylldskinkschnitzel 4 skinkschnitzlar, eller kycklingschnitzel6-8 torkade aprikoser140 g ädelost2 msk fransk senapsalt och peppar (tänk bara på att osten är ganska salt i smaken)Hacka aprikoserna fint
560g Skinkschnitzel, 4st skivor3dl Ströbrödca 50g Smör till stekningen, osaltat1,5dl Färskost, typ Philadelfiaost8st Anjovisfilér, finhackade + lite spad1st Gul lök schalottenlök, finhackad2msk Kapris, finhackad + lite spad2msk Dill, finhackadSvartpeppar från kvarn8st Potatisar, borstade2msk OlivoljaHavssaltSåhär kan man göra
Och så gjorde jag schnitzeln som en fylld lövbiff. Visst ja, jag kanske ska säga att jag tog skinkschnitzel istället för kalv – om du tittar på prislappen så hittar du anledningen
Lövbiff, fylld med goda grönmögelostar efter helgens ostbricka. Gratinerad skinkschnitzel i ugn. När man längtar efter kött och potatis… Ni vet känslan och suget
Servera med en citronskiva med en ring av ansjovis fylld med kapris (se bilden). En riktig wienerschnitzel är ju gjord på kalv, men jag tycker att det funkar bra med skinkschnitzel också
Dubbelpanera de fyllda schnitzlarna i mjöl, ägg och till sist ströbröd. 600-800 g skinkschnitzel (ca 8 skivor). Cordon bleu, 4 portioner 600-800 g skinkschnitzel (ca 8 skivor)
När sambon fyllde år passade jag på att laga något nytt, nämligen fuskplanka. ca 800g skivad biff, fläskfilé eller skinkschnitzel Ca 1 kg potatis av mjölig sort eller 4 portioner pulvermos 3 äggulor 3 msk smör 3 msk olivolja 250g tomater av valfri sort Bearnaisesås, lagom för fyra portioner (välj helst en tjockare typ, jag använde Knorrs färdiga, men den var alldeles för rinnig
Vilken riktigt feelgood helg jag har haft. Bella har varit hemma från Stockholm, sola i Karlstad har varit framme o jag träffade sprudlande Mamma Mia Parnevik på Vin o Deli mässan
Dagens middag blev en wok fylld med massa grönsaker så som morötter, vitkål, rödlök, haricot verts och purjolök samt en woksås med smak av citrongräs och ingefära
I övrigt fyllde jag med nudlar, örter och grönsaker som man brukar. Jag använde skinkschnitzel som jag skar i strimlor men det hade varit bättre att använda karré