Ljuvliga munkar som smälter i munnen. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning. Lägg i några munkar åt gången och fritera dem på varje sida ca 2-3 minuter eller tills de fått fin färg. Ca 3-4 dl räcker för att fylla 10 munkar generöst med fyllning
Luftiga och barnsligt goda munkar gjorda på balkans vis. Du kan behålla munkarna neutrala och pudra dem med massa florsocker eller fylla dem med något gott
Blev så sugen i går på att baka munkar när jag såg Simonas magiska bilder. Tänkte att jag skulle göra dem i miniformat nästa gång, perfekt till kalas för munkar gillar ju alla
När Filip fyllde år sist skippade vi kanelbullarna och gjorde munkar istället. Jag tog en gammal gaffel som jag böjde bak de yttre tänderna på, den använder jag att vända munkarna med
Stansa ut munkarna med ett glas eller en kakutstickare, samt stansa ut mittenhålet i munken med en mindre kakutstickare, eller med en flaskas flasköppning
1Saffransmunkar1 g saffran 150 g mjölk [1,5 dl] 45 g strösocker [0,5 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 3 g bakpulver [0,5 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 25 g jäst 60 g smör, rumsvarmt 55 g ägg [1 st] 360 g vetemjöl [6 dl] 1 l olja, till fritering strösocker, att vända munkarna i
Idag kände jag för att testa Garys recept på fyllda donuts eller munkar som msn säger i Sverige. Jag älskar verkligen tv-programmet Masterchef Australien och där har dom ett avsnitt varje vecka där domarna lär ut recept i såkallat "masterclass"
Jag älskar Donuts, eller munkar som vi även kallar dem här i Sverige. Ja ni som följt med mig på Instagram har ju sett grismunkarna min morfar bjuder på