Du behöver inte krångla med att bre smörgåsar eftersom fyllningen redan finns i bröden. Varje sommar sen några år tillbaka har jag bakat de här gifflarna och jag tröttnar inte på dem
Fyllningtill matiga gifflar, exempel. De har många fördelar - de är enkla att göra, barn kan hjälpa till att rulla ihop dem och pensla, de behöver bara jäsa en gång och går därför snabbt att göra och kan varieras med både matig fyllning och söt fyllning
Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflar med ost och skinka som fyllning. Påminner onekligen om inbakad pizza med just den fyllningen, en minicalzone fast utan tomatsås
Lägg en klick fyllning på den bredaste delen. Tillsätt resten av vätskan, strösocker, salt och ägg. Rulla ihop gifflarna med start från den bredaste delen
Rör samman ingredienserna tillfyllningen under tiden. Lägg en klick fyllning på varje trekant. Rulla ihop trekanterna tillgifflar och lägg dem med skarven nedåt på kakplåtsklädda plåtar
uppvispat ägg till pensling. smält smör till pensling. Kavla ut degen till en lång rektangel, ca 15 cm bred. 225 grader i 6-8 minuter eller tills de är klara
Rör under tiden ihop fyllningen. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med socker biten. Lägg en klick fyllning vid den bredaste delen av av snibben och rulla ihop
Lägg en klick fyllning på den bredaste delen. Tillsätt resten av vätskan, strösocker, salt och ägg. Rulla ihop gifflarna med start från den bredaste delen