Smaksätt den större mängden med mandelessens och den andra med pistage och färga smeten. Den här påsken har jag ätit många Anton Berg Marsipan/Nougatägg, de där lite större halvorna
Färga lätt grönt. Vispa väl och lätt fluffigt samtidigt som du färgar frostingen ljusorange. Jag har fått lotten att just baka och kommer denna gång att göra påskgula apelsinmacarons samt limecupcakes med frosting i oranget och marsipan i grönt
Klä in rullarna i marsipanen, fäst ändarna med lite vatten. grön geléfärg. grön geléfärg. 300 g marsipan. Färgamarsipanen om det önskas och kavla sedan ut den ca 2 mm tjock. 300 g marsipan
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, pepparkakskrydda och salt i en skål och blanda med ägg och socker blandningen
Smaksätt med päronessens och färga fyllningen svagt grön med karamellfärg. Rulla små kulor av röd och grönmarsipan och lägg dessa på tårtfatet runt om hela tårtan för att få en snyggare kant
Jag dekorerade min tårta med päron som jag gjort i marsipan som jag färgadegrön och smaksattde med lite päronessens, några rosor av vit chokladmousse samt resterande kola som jag smälte lite i micron och drizzlade över tårtan
Jag använde mig av en extra vi marsipan som jag färgade ljuslila med pastafärg. Jag spacklade hela tårtan i en smörkräm smaksatt med lite citron och täckte hela tårtan i marsipan
Ska du smaksätta eller färga smeten gör du det sist. Hade velat lite när jag skulle dekorera men eftersom jag hade marsipan hemma och jag bara älskar att hitta på och dekorera, fick det bli en vit, något tilltufsad pumpa, lite ”rutten” i knoppen