Färs järpar recept

Järpar i gräddsås & pressad potatis

Järpar i gräddsås & pressad potatis

Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken. Järpar i gräddsås. Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen
Annas järpar m feta & bacon

Annas järpar m feta & bacon

Baconlindade köttfärsjärpar fyllda med fetaost. potatisklyftor, t ex Felix Pommes Chateau el klyftor av färsk potatis
Färs på spett

Färs på spett

Forma färsen till järpar och linda in varje i en baconskiva. Blanda sedan med färs, salt, peppar och ägg till en smet
Baconlindade järpar

Baconlindade järpar

Om du vill ha lite saftigare järpar så använd blandfärs men jag har använt nötfärs då det är magrare
Järpar med gräddsås

Järpar med gräddsås

Blanda ner köttfärs i bunken. Tillsätt persilja om du vill laga persiljejärpar. en liten bit färs och smaka om det behövs mer salt och peppar
Järpar med potatissallad

Järpar med potatissallad

Blanda i färs, salt, peppar, oregano, hackad persilja, ägg och pressad vitlök. Forma järpar. 500 g nötfärs. 800 g färskpotatis. 500 g nötfärs
Järpar på rådjur

Järpar på rådjur

Eftersom det var färs det handlade om fick det bli järpar, vilka jag valde att servera med lingon och en liten potatisgratäng
Järpar i gräddsås

Järpar i gräddsås

Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca. Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken

Järpar med sockerärter

Blanda i färs, salt och peppar. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan. Lägg ner järparna i såsen och låt dem bli varma
Järpar med sockerärter

Järpar med sockerärter

Blanda i färs, salt och peppar. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan. Lägg ner järparna i såsen och låt dem bli varma
Kamillas järpar med timjan

Kamillas järpar med timjan

Blanda färsen som du brukar till biff eller köttbullar och tillsätt rödlök och lite timjan. Forma ganska tjocka biffar eller järpar och stek dem
Indiska järpar med frukt och mandel

Indiska järpar med frukt och mandel

Blanda i färsen, lök, ägg, grädde, garam masala, det mesta av de hackade aprikoserna och mandeln. Forma 8 järpar och bryn dem sakta på svag värme i ca 10 minuter. 500 g blandfärs
Järpar med ajvar och mangochutney

Järpar med ajvar och mangochutney

Rör sedan ner färsen och smaka av det med salt och peppra. Forma smeten till avlånga järpar eller biffar om man så vill

Järpar med sockerärtor

Blanda i färs, salt och peppar. Ta upp järparna och häll i vatten, fond och grädde i stekpannan. Lägg ner järparna i såsen och låt dem bli varma